Tonlarca baklava sipariş edildi

Baklava bu bayramda da olmazsa olmazlar arasında yer aldı... El yapımı baklavayı tek şubeden satan ünlü baklavacılar ise talebe yetişemiyor. İstanbul Karaköy Güllüoğlu'nda kuyruklar oluşurken, Gaziantep'teki İmam Çağdaş bayramın 20 gün öncesinden sipariş aldı.

Tonlarca baklava sipariş edildi
Tonlarca baklava sipariş edildi
GİRİŞ 16.10.2013 08:18 GÜNCELLEME 16.10.2013 08:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

El yapımı baklava denince akla ilk gelen markalardan olan Gaziantepli İmam Çağdaş, bayram öncesinde 5 ton baklava sattı.

İmam Çağdaş'ın son kuşak temsilcisi Burhan Çağdaş, Gaziantep'te bayramda bütün baklavacıların dört gün tatil yaptığını belirterek, bayram baklavalarının siparişlerini bayram öncesinde gönderdiklerini söyledi.
Çağdaş, bayramdan 20 gün önce bayram baklavası için siparişlerin gelmeye başladığını belirterek, şöyle konuştu:

"Dubai dahil dünyanın her yerinden sipariş aldık. Bayram öncesinde 5 ton baklava üretip gönderdik. En çok sipariş İstanbul'dan geldi. Bayram öncesi son iki günümüzü tamamen bayram siparişlerine ayırdık."

'Talep bol fıstıklıya'

Baklavayı elde açtıklarını ve taş fırında pişirdiklerini belirten Burhan Çağdaş, şöyle konuştu:

"Daha fazla da üretebiliriz ama biz kalitemizi bozmuyoruz. Taş fırınların kapasitesi belli. Biz asit oranı düşük yağ kullanıyoruz. Urfa yağının asit oranı az. Bizim kullandığımız yağlarda asit oranı binde beşlerde... Altı çeşit baklava üretiyoruz. Antep içinden en çok klasik baklavaya, dışarıdan ise fıstıklı baklavaya talep geliyor. Bol fıstıklı baklava tercih ediliyor."

Burhan Çağdaş, eskiden kurban bayramlarında et tüketimi nedeniyle baklavanın daha çok şeker bayramına özgü görüldüğünü anımsatarak, "Ama artık bu durum değişti. Kurban bayramlarında da baklava isteniyor" diye konuştu.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 1
  • bgungor 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın yöneticiler kına yakın. Türkiye yi hazırcı tüketici durumuna getirenler kına yaksın ama birileride selamlar söylüyor bilesiniz., yazık ananevi geleneklerimiz unutuldu,eskiden annelerimiz ev baklavaları tatlıları kendi yapardı, bu kadar hastalık yoktu,sonra şukadar ilaç parası verdik,paramız dışarıya gidiyor ağlamayın, dışardan alınan yiyeceklerin tamammında katkı maddeleriyle raf ömrü uzun olsun ,ama vatandaşın ÖMRÜ KISA OLSUN .
    Cevapla