Orman için 150 orman muhafaza memuru alınacak

Orman Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında çalışmak üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi açıktan atama yoluyla 150 orman muhafaza memuru alınacak.

Orman için 150 orman muhafaza memuru alınacak
Orman için 150 orman muhafaza memuru alınacak
GİRİŞ 27.07.2013 10:39 GÜNCELLEME 27.07.2013 10:39

Yazılı ve sözlü sınav ile girecek adaylar, 1 Ağustos 2013-15 Ağustos 2013 tarihleri arasında başvuracak.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilanda, "Orman Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında, 3234 Sayılı Orman Genel Müdürlüğü Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik ve Orman Muhafaza Memurlarının Atama ve Yer Değiştirme Yönetmelik hükümleri doğrultusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi açıktan atama yoluyla EK 1 listede belirtilen yerler için 150 adet orman muhafaza memuru alımı yapılacaktır." denildi.

Başvuru şartlarını taşımadığı anlaşılan ve bu suretle işlemleri sonlandırılan adayların bilgilendirilmesi dahil adaylara yapılacak tüm tebligat ve duyurular Orman Genel Müdürlüğünün www.ogm.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacak. Ayrıca yazılı bildirimde bulunulmayacak. Adaylarda yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinden mezun olmak şartı aranacak.

2012 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (2012-KPSS) en az 50 puan almış olan adaylar başvuruda bulunabilecek. Başvurular 1-15 Ağustos arası alınacak. Adaylar www.ogm.gov.tr adresindeki başvuru formunu doldurarak online başvuruda bulunacak. Şahsen posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

Sözlü ve yazılı sınavın konuları da şöyle: "Orman Muhafaza Memuru kadrosunun gerektirdiği mesleki bilgi-(40 Puan), Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi-(10 Puan), Genel kültür (10 Puan), Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği (10 Puan), Uygulama sınavı (30 Puan)." Adayın sözlü ve uygulamalı sınavda başarılı sayılabilmesi için 100 tam puan üzerinden 70 puan alması gerekiyor.

 

KAYNAK: CİHAN