Bizim Toptan satışları 503 milyon liraya çıkardı

Bizim Toptan, 2013 yılının ilk çeyreğini % 17.1 büyüme ve 503 milyon liralık ciro ile kapattı. Yedi bölgeye yayılmış 140 mağazası ile Türkiye'nin en yaygın toptan satış zinciri olan Bizim Toptan, 2013 yılı Ocak-Mart döneminde net satışlarını 503 milyon liraya çıkardı.

Bizim Toptan satışları 503 milyon liraya çıkardı
Bizim Toptan satışları 503 milyon liraya çıkardı
GİRİŞ 03.05.2013 11:46 GÜNCELLEME 03.05.2013 11:46

Satışlarını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17.1 oranında artıran Bizim Toptan'ın ana kategori satışları ise yüzde 23.3% oranında artış gösterdi. Şirket net dönem karını ise %30 arttırarak 9.1 milyon liraya ulaştırdı.

Yıldız Holding çatısı altında faaliyet gösteren Bizim Toptan, 2013 yılı Ocak-Mart döneminde %17.1 büyüyerek cirosunu 503 milyon liraya ulaştırdı. Şirketin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) açıkladığı bilançosuna göre mağaza sayısını 124'ten 140'a çıkaran Bizim Toptan, ana kategori satışlarını %23.3 oranında arttırma başarısını gösterdi.

Bizim Toptan'ın, yılın ilk üç ayında sektör ortalamasının üzerinde bir performans gösterdiğini belirten Genel Müdür Recep Özalp, şunları söyledi: "Büyüme hızı yavaşlayan ekonomiye ve Hızlı Tüketim Ürünleri sektöründeki mütevazı talebe rağmen Bizim Toptan, 2013 yılının ilk çeyreğini sektör ortalamasının üzerinde bir performansla kapattı.

Piyasa verilerine göre, 2013 yılının ilk çeyreğinde sigara dışı hızlı tüketim ürünleri sektörü büyümesi %11,6 olarak gerçekleşti. Buna karşın, Bizim Toptan'ın hem ana kategori toplam satış büyümesi hem de ana kategori mevcut mağaza satış büyümesi(LFL) sırasıyla %23,3'lük ve  %13,6'lık rakamlarla, sektör ortalamasının üzerinde gerçekleşti.

Yılın ilk çeyreğinde karşılaştığımız piyasa şartlarında, satışlarımızın büyümesine ve pazar payımızın artmasına odaklandık. Çeşitli ana kategori ürünlerinde fiyatlara yatırım yaparak güçlü satış fırsatları yakaladık ve bu fırsatları değerlendirerek, 'hızlı tüketim ürünleri' sektöründeki rekabetçi konumumuzu güçlendirmeyi ve pazar payımızı artırmayı hedefledik.

Her geçen gün tecrübe kazandığımız Hotel, Restoran ve Catering (HORECA) kanalında, edindiğimiz tecrübenin de katkısıyla gelecek dönemlerde de büyümeyi hedefliyoruz. İlk çeyrek boyunca, mevsimsellik etkisi sebebiyle faaliyet kaldıracından tam olarak yararlanamasak da özellikle HORECA odaklı mağazalarımızın, önümüzdeki çeyreklerde satış anlamında daha fazla katkı yapmalarını bekliyoruz.

2013 yılında, daha dengeli bir şekilde açacağımız yeni mağazalarımızın da katkısıyla, özellikle ana kategorilerde güçlü satış rakamlarına ulaşmayı hedefliyoruz. Bu yıl, büyümemizin lokomotifi olan mevcut mağaza büyümesine, yeni mağazalarımızdan güçlü bir katkı gelmesini bekliyoruz. İlk çeyrek itibarı ile 4 yeni mağaza açtık, 15 yeni mağaza hedefimiz doğrultusunda ilerliyoruz. Hatta, bu yıl mağaza açma hedeflerimizi geçme ihtimalimiz de yüksek görünüyor. Bunun yanında, 2013 yılında 5 ila 7 mağazamızı da HORECA formatına dönüştüreceğiz.

Geçtiğimiz iki çeyrekte olduğu gibi, 2013 yılının ilk çeyreğinde de satış büyümemiz gelecek için bizlere güven telkin etti ve piyasa koşullarına rağmen, güçlü iş modelimizin ve ticari stratejimizin geçerliliğini, hem hızlı tüketim ürünleri sektöründe hem de ev dışı tüketim sektöründe bir kez daha teyit etti.

2013 yılının ilk çeyreğini, sektör ortalamasının üzerinde bir performansla kapatmamızın ardından, şirket olarak stratejimizi başarıyla uygulayarak, yılın tamamında ulaşmayı amaçladığımız hedeflerimize yoğunlaşmış bulunmaktayız."