Sahil Güvenlik 'canavarları'nı teslim aldı

RMK Marine Gemi Yapım Sanayii tarafından inşa edilen 'TCSG Dost'' ve ''TCSG Umut'' gemileri Sahil Güvenlik Komutanlığına teslim edildi.

Sahil Güvenlik 'canavarları'nı teslim aldı
Sahil Güvenlik 'canavarları'nı teslim aldı
GİRİŞ 06.04.2013 00:06 GÜNCELLEME 06.04.2013 00:06

Koç Holding Savunma Sanayi, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen, Sahil Güvenlik Komutanlığına teslim edilen ''TCSG Dost'' ve ''TCSG Umut'' gemilerine ilişkin, ''Özel sektörle yapılan işbirlikleri ekonomiye büyük katkı sağlayacak, ülkemizde katma değer yaratan, araştırma ve geliştirmeye kaynak ayıran, istihdam yaratan sektör temsilcilerinin desteklenmesine önayak olacaktır'' dedi.

Önen, RMK Marine Gemi Yapım Sanayii tarafından inşa edilen gemilerin, RMK Marine'nin Tuzla'daki tersanesinde gerçekleştirilen törenle bugün Sahil Güvenlik Komutanlığına teslimine ilişkin yaptığı açıklamada, projenin kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Projenin aynı zamanda savunma sanayinin gelişmesinde de rol oynayacak özel sektör ile yapılan önemli bir işbirliği olduğunu belirten Önen, RMK Marine'nin bugüne dek yaptığı kalite ve kapasite yatırımlarıyla bugün Türkiye'deki askeri gemi inşasında proje üreten, teknoloji yaratan, inşa sonrası ürünlerinin servisini, bakımını üstelenen en büyük özel tersanesi olma hedef ve vizyonuna hızla yaklaştığını ifade etti.

Önen, 4 muharip gemi projesinin savunma ve gemi sanayisinin gelişimi açısından çok önemli bir deneyim olduğuna dikkati çekerek, savunma sanayi ve özel sektör işbirliği vizyonu çerçevesinde yeni projeler üzerinde çalışıldığını kaydetti.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nca açılan ihale sonucu 6 adet Milgem gemisinin üretimi ile ilgili olarak görüşmelerin başladığını belirten Önen, şöyle devam etti:

''Özel sektörle yapılan işbirlikleri ekonomiye büyük katkı sağlayacak, ülkemizde katma değer yaratan, araştırma ve geliştirmeye kaynak ayıran, istihdam yaratan sektör temsilcilerinin desteklenmesine önayak olacaktır. RMK Marine mühendislerinin Deniz Kuvvetleri'nin yüksek performans ve kalitedeki ihtiyaçlarına uygun olarak tasarladıkları ve fikri mülkiyet haklarına sahip olduğumuz bir gemi ile LPD Projesi'nin de ihale sürecinde yer alıyoruz.

Milli Savunma Bakanlığı'nın talebi üzerine hazırlanan TF 100 fizibilitesi Hava Savunma Firkateyni için bilgi istek dokümanlarının ardından konuyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle harp gemisi projelerimizdeki bilgi birikimi ile projenin Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nca belirlenecek modelinde en üst düzey katkı yapabileceğimize inancımız tam.

Deniz Kuvvetleri'nin yüksek performans ve kalitedeki ihtiyaçlarını karşılayacak yetenek, kapasite, birikim ve altyapıya sahibiz. RMK Marine bünyesinde büyük savaş gemileri de dahil olmak üzere her türlü askeri gemiyi inşa etmek üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz.''