BofA'nın altın için çıldırtan 2014 tahmini!

Bank of America analistleri, son günlerde yükselişi hızlanan altının onsunun 2014 yılında hangi seviyeye ulaşacağına dair bir öngörüde bulundu.

BofA'nın altın için çıldırtan 2014 tahmini!
BofA'nın altın için çıldırtan 2014 tahmini!
GİRİŞ 19.09.2012 11:36 GÜNCELLEME 19.09.2012 11:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bank of America analistlerine göre, altının onsu 2014 sonuna kadar 2400 dolar seviyesine yükselebilir.

Bank of America'nın konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"2012'nin ikinci yarısı için daha fazla parasal genişleme beklentimizin etkisinde altın için gelecek 9 aylık hedef fiyat hedefimiz 2 bin doları halen koruyoruz. Altın, son iki buçuk ayda ciddi bir ralli yaptı. Altındaki bu yukarı hamle, Fed ve ECB'nin agresif parasal gevşeme açıklamalarıyla gerçekleşti.

Peki şimdi Fed ve ECB'den beklentiler gerçekleştiği için altında rallinin sonuna mı geldik ya da fiyat daha da yukarı çıkar mı? Altın için 9 aylık 2 bin dolar fiyat hedefimizi korurken, 24 aylık hedef fiyatımızı ise 2400 dolar olarak ilan ediyoruz.

Yeni hedef fiyatımız Fed'in mortgage alımlarını 2014 sonuna kadar sürdüreceği ve bu Aralık'ta sona erecek twist operasyonun ardından Hazine tahvili alımlarına gideceği görüşümüzü yansıtıyor.

Analistlerimiz aylık 40 milyar dolarlık mortgage alımlarının altın fiyatlarını 4 aylık zaman çerçevesinde % 0.7 civarı artırabileceğini söylüyor. Alımların 2014 sonuna kadar süreceğini varsayarsak altın artı 360 dolar değerlenebilir ve bu da fiyatı 2100 dolar seviyesine getirebilir.

Ayrıca twist operasyonun sona ermesiyle aylık 45 milyar dolarlık ek hazine tahvili alımlarını da dahil edersek altın fiyatlarında aylık % 0.8'lik bir ek artış daha görebiliriz."

KAYNAK: MYNET
YORUMLAR 1
  • nevzat bekir 11 yıl önce Şikayet Et
    altının altından gelen pis kokular.. bunca zaman altın bukadar değerlenmemişti. ülkelerin kendi aralarında altın ile alişveriş yapmaları altının piyasadaki değerini yükseltmesine olanak sağladı. doların önümüzdeki 10 yıl icerisinde ülkeler arası alişverişlerde eskisi gibi ragbet görmeyecegininde bir sinyali olarak bunu algılayabiliriz. şimdi 2 soru olusmuş oldu. dolarile borclanan ve altını kullananların bu spekilosyonlardan kendilerini nasil koruyacagıdır. her şki şekildede altın fiyatını ve doları yönlendiren ülke abd olduğu için neyaparsanız yapın kazancınızın büyük bir bölümünü kendini dinazorlastırmıs ekonomisiyle oaraya gidecektir. kazanmak iin daha fazla insanı ac bırakmaya sizide alet edecektir.
    Cevapla