Borsa çakılırken Doğan ve Koza hisseleri coştu

Seçim sonuçlarıyla borsa düşerken, hükümet ile sorun yaşayan Koza ve Doğan Grubu hisseleri sert yükselişle tavan fiyattan açıldı.

Borsa çakılırken Doğan ve Koza hisseleri coştu
Borsa çakılırken Doğan ve Koza hisseleri coştu
GİRİŞ 08.06.2015 12:42 GÜNCELLEME 08.06.2015 12:42
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Seçim sonuçlarıyla borsa düşerken, AK Parti hükümeti ile dönem dönem sorun yaşayan Koza ve Doğan Grubu hisseleri sert yükselişle tavan fiyattan açıldı.

Seçim sonuçlarının AK Parti'nin tek parti iktidarının bitmesini göstermesi ve yeni hükümetsürecine ilişkin belirsizlikle endekste gözlenen sert düşüşe karşılık, AK Parti hükümeti ile dönem dönem sorun yaşayan Koza ve Doğan Grubu hisseleri sert yükselişle tavan fiyattan açıldı.

DOĞAN GURUBU HİSSELERİ

Sahip olduğu medya organlarında, hükümete yönelik eleştirileri nedeniyle bazı yaptırımlara maruz kaldığı algısının hakim olduğu Doğan Holding hisseleri saat 09: 37'de yüzde 7.35 primle tavan seviyesi olan 0.73 liradan, Hürriyet Gazetecilik hisseleri yüzde 10.96 primle tavan seviye olan 0.81 liradan, Doğan Gazetecilik de yüzde 7.41 yükseliş ile 2.32 liradan işlem görüyor.

KOZA HİSSELERİ TAVAN

AK Parti hükümetinin sorun yaşadığı Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Koza Altın hisseleri de aynı saatte yüzde 10.5 primle tavan seviye olan 28.95 liradan, Koza Madencilik yüzde 10.53 primle tavan fiyat olan 2.52 liradan, İpek Doğal Enerji yüzde 10.79 primle yine tavan seviye olan 3.08 liradan işlem görüyor.

OY ORANLARI

Türkiye genelinde oyların tamamı sayılırken; resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin oy oranı yüzde 40.9, HDP'nin oy oranı ise yüzde 13.1 olarak gerçekleşti. CHP'nin oy oranı yüzde 25, MHP'nin yüzde 16.3 oldu.

Bir analist, AK Parti'nin tek parti iktidarını yitirmesinin ardından hükümet ile zaman zaman sorun yaşayan şirket hisselerinde bugün pozitif bir fiyatlama görülmesinin normal olduğunu belirterek şunları söyledi: "Doğan Holding'de Cuma günü gördüğümüz yükselişte de aslında yatırımcı bunu satın almaya başlamıştı. Koza Grubu şirketleri de iyi şirketler olmalarına rağmen oldukça iskontolu işlem görüyorlar. Seçim sonuçlarının bu hisselere pozitif etkisi oldu. Belli hisselerde kısa vadeli yukarı yönlü ataklar görebiliriz."

DİKKAT ÇEKTİ

Aynı analist, bu atakların orta vadede yukarı trende dönmesinin ise kolay olmadığını belirterek, "Çünkü bir koalisyon ihtimalinde de, gidilecek bir erken seçimde de AK Parti'nin içinde yer alacağı bir hükümet profili çıkması hala önemli bir olasılık olarak karşımızda duruyor" diye konuştu.

YORUMLAR 14
  • metin 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcımız olsun ilk günden böyle monipile olaylar zuhur edecektir uzun vadede bunların hepsi tolere edilecek ama bu arada götüren götürecektir zaten bunu istemiyorlarmıydı? buyursunlar tepe tepe kullansınlar ak parti ve erdoğan düşmanşığı yapanlar elit kesimin ekmeğine yağ sürdü yarın anlaşılır bunlar ama iş işten geçmiş olur geziden bu yana istenilen sonucu almak için ellerinden geleni yapıyorlardı bunu bir nebzede olsa başardılar bunu garibim halk anlayacaktır ama galiba biraz burnumuzun süretmesi lazım....
    Cevapla
  • birsel 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizlerde ne yapalım ozaman .Madem onlar bizi böyle kolay çıkardılar.Bizlerde Gülencileri tanımayalım.Kanal D yi hiç izlemeyelim.Birşeyler yapmanın zamanı.
    Cevapla
  • okanx34 8 yıl önce Şikayet Et
    rahmetli sakıp sabancı ne demişti .VAH VAH VAH VAH VAH VAH Allah yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • gsmo 8 yıl önce Şikayet Et
    zalimlerin bir gün Allah hesabını görecektir.
    Cevapla
  • idris 8 yıl önce Şikayet Et
    Evet AK Partiyi sevmeyip gitmesini isteyenlerin eseri. Doğan grubunu dahada zengin edip vatandaşı fakirleştireceğiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle