Ruslardan dolara 2 milyar dolarlık müdahale

Rusya Merkez Bankası, rublenin hızlı düşüşünü önlemek için yaklaşık 2 milyar dolar sattı.

Ruslardan dolara 2 milyar dolarlık müdahale
Ruslardan dolara 2 milyar dolarlık müdahale
GİRİŞ 05.12.2014 12:41 GÜNCELLEME 05.12.2014 12:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya Merkez Bankası, rublenin "serbest dolaşıma" geçildiği tarihten bu yana ilk defa pazartesi günü dolara müdahale etmişti.

Banka, bugün de milli para birimini desteklemek için 1,9 milyar dolar sattı. Rusya Merkez Bankası'nın bu müdahalesinin ardından ruble, dolar ve avro karşısında değer kazandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, hükümet ve merkez bankasının döviz spekülatörlerine karşı sert tedbirler alması gerektiğine yönelik dünkü açıklamasından ve merkez bankasının müdahalesinden sonra ruble döviz türleri karşısında güç kazanmaya başladı.

YORUMLAR 2
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    bu durumda türkiyenin elini cabuk tutmasi lazim bu avrupalilara hic bir zaman güvenilmez isi bizden yikarlar menfaatleri oldugu yerdedönerler rusyaya onun icin acele etmemiz lazim cabuk gine dösmeleri yapmamiz lazim boru hatlarini burada almanya ve avusturya sütün kaymagini yiyordu bunlar ucuz alip pahali olarak avrupaya satiyordu simdi oyun bozuldu yine diyorum almanya yine döner onun icin lütfen hükümetten ricamiz bu isi cabuk neticelensin saygilarimla
    Cevapla
  • SEDAT 9 yıl önce Şikayet Et
    dayan rusya az kaldı batının hizaya girmesine hele bizimle işbirliği artsın her türlü bize muhtaç olacaklar ab lokomotifi almanya bile rusya gazına muhtaç hele bu kış günlerinde rusya bişeyi bahane ederek gazı bi keserse o zaman ab nin etekleri tutuşur
    Cevapla