'Fırsatlar şehri' sıralamasında İstanbul'un sırası!

Dünyanın önemli kentlerinin, sundukları yaşam kalitesi, uzun dönemli ekonomik sürdürülebilirlik gibi kriterlerle değerlendirildiği araştırmada zirve New York'un olurken İstanbul'un sıralaması şöyle:

'Fırsatlar şehri' sıralamasında İstanbul'un sırası!
'Fırsatlar şehri' sıralamasında İstanbul'un sırası!
GİRİŞ 16.10.2012 07:38 GÜNCELLEME 16.10.2012 07:43

İstanbul,danışmanlık firması PricewaterhouseCoopers tarafından yayınlanan dünyanın en iyi “fırsatlar sunan kenti” sıralamasında 24. oldu.

Dünyanın önemli kentlerinin, sundukları yaşam kalitesi, uzun dönemli ekonomik sürdürülebilirlik gibi kriterlerle değerlendirildiği araştırmada ilk sırayı New York alırken, Londraikinci, Kanada'nın Toronto kenti de üçüncü sırada yer aldı. İstanbul ise, 578 puanla GüneyAfrika'nın Johannesburg, Brezilya'nın Sao Paulo ve Hindistan'ın Mumbai kentlerini geride bıraktı.

Raporda yer alan 27 şehrin, küresel üretimin yüzde 2.5'ini gerçekleştirdiği belirtilirken, bu şehirlerin toplam nüfusunun 2025 yılına kadar 19 milyon kişi artacağı, 13.7 milyon ek istihdam yaratacağı ve 3.3 trilyon dolarlık ek üretim gerçekleştireceklerine de dikkat çekildi.

Raporda yer alan şehirler arasında Seul teknolojiye hazırlık açısından, Singapur ulaşım ve altyapı açısından, Sidney ise doğal çevre bakımından birinci seçildiler. Singapur, en kolay yatırım yapılabilir kent olarak da ilk sırayı aldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL