Erken evlenene hükümetten büyük destek

Hükümet ‘erken evliliği' teşvik etmek için önemli bir adım attı. Başbakanlık bünyesinde yürütülen çalışma, gençlerin maddi zorluklar yüzünden yuva kuramamasına çare üretmeyi amaçlıyor. ‘3 çocuk teşvik paketi'yle ilgili çalışma da tamam. İşte detaylar...

Erken evlenene hükümetten büyük destek
Erken evlenene hükümetten büyük destek
GİRİŞ 30.07.2013 07:42 GÜNCELLEME 30.07.2013 11:25
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Hükümet bir yandan 3 çocuğa teşvik çalışmaları yaparken, diğer taraftan da evliliğe finansal destek sağlayacak çalışmalara başladı. Başbakanlık bünyesinde yürütülen çalışma, gençlerin maddi sıkıntılar yüzünden yuva kuramamasına çare üretmeyi hedefliyor.

Buna göre 25 yaşın altındaki çiftlere 10 bin lira faizsiz düğün kredisi verilecek. Ödemeler ise 2 yıl sonra başlayacak ve makul taksitlere bölünecek.

Burada çiftlerin mesleki durumları, aylık gelirleri ve aile kaynaklı zenginlikleri de baz alınacak. Bütün bu ölçütler çerçevesinde kredi miktarı artabilecek ya da taksit sayısı çoğaltılabilecek. Çalışma, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından yürütülüyor.

Hükümetin aile kurumunu güçlendirmeye yönelik girişimleri, Başbakanlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda yürütülüyor. Kamuoyunda ‘3 çocuk teşvik paketi' olarak anılan ‘kadın istihdamının ve doğurganlık hızının artırılmasına yönelik' çalışma da tamamlandı.

Yeni yasama yılının başında görüşülmeye başlanması beklenen paket, kadınların sosyal ve ekonomik hayattaki gücünü kaybetmeden doğum sayısını artırabilmeyi hedefliyor. Bu çerçevede üçüncü çocuk için ailelere 5 bin lira para desteğinde bulunulması yönünde bir düşünce söz konusu. Üçüncü çocuğa yönelik teşvikler vergi sistemine de yansımış ve yeni Gelir Vergisi Yasası'nda 3. çocuk için vergi indirimi oranı yüzde 5'ten yüzde 10'a çıkarılmıştı.

KAYNAK: ZAMAN
YORUMLAR 22
  • Kader 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben 18 yasindayim evliyim ve hamileyim esimin hic durumu olmadigi icin bi ablanin evinde kaliyorum llah rizasi icin bana yardim edin burdan devlete sesleniyirum onlardan istedigim is degil bana 5 bin tl yardim yapin evimi tutayim ufakta olsa bi iki parca esya birakayim gozum yuksekte degil onun bunu evinde cocugumu dogurmak istemiyorum ne olursunuz yardim edin ailem yok sahip cikanimiz yok devlete sesleniyorum yardim edin
    Cevapla
  • Fatih ışık 10 yıl önce Şikayet Et
    Abartmıyoruz. Murat deniz. Eğer bir problem varsa her yönden düşünülmeli. Bana kredi verdikten sonra ben bankadan da çekerim kredi. Avrupayı kötüleyip dururken Almanya gibi yerde evsizlere ev veriyorlar ev! bildiğin ev derme çatma klübe veya prefabrik de değil. Evli çiftlere vermişler çok mu? şu şu 3 şeyi yapsınlar milletin bekar çocuğu kalmaz. 1- Devlet belli bir ev verecek 2- Eşyasını alacak 3- iş verecek Bu da kura ile olacak. Her sene Bunu yapan devlet ihya olur ihya! insanların evlenememesinin nedeni bu 3 şey. kafasını sokacak yeri yok, işi yok, eşyası yok. ama çiftler evlenemiyor. nedeni çok basit değilmi sizce!!! Devletimin Ekonomisi sayılı Devletler kadar olmuşsa, Dış Borçta bitmişse, Yapabilecek kabiliyet vardır devletin. Devlet hatta gidip zengin insanlarla bir araya gelip kampanya başlatacak. Bu şekilde Ülke uçar uçar.
    Cevapla
  • mustafa demirdelen 10 yıl önce Şikayet Et
    komik bir rakam. şimdi bir düğün yapmak 50-60 bin TL tutuyor 10 bin tl ne beyaz eşyaya ne takıya yeter
    Cevapla
  • Murat Diniz 10 yıl önce Şikayet Et
    Abartmıyor musunuz?. Devlet bana ev versin iş versin arabamı alsın düğünümü yapsın eşyalarımı da alsın balayına da göndersin evleneyim. Eşinide bulsun mu? Biz bu dediklerinin yarısına sahip olmak için 15 senedir gece gündüz çalışıyoruz günlük 15 lira için üniversite okurken oto yıkamada çalışmış adamım ben. Düğünümü de kendim yaptım
    Cevapla
  • Libertas Infinitus 10 yıl önce Şikayet Et
    NE BÜYÜK TEŞVİK! NE BÜYÜK DESTEK!. Yüzbinlik düğünlerde ahkam kesen ağalar lütufta bulunmuş. Yahu adam 1000 TL maaşla nasıl geçinsin? Üstelik hibe de değil. BORÇLANIYOR! Paşa paşa geriye ödeteceksin. Hadi evlenme safhasını atlattı. Geçim? Sen şu patron tayfasını hizaya getir, adil bir vergilendirme yap. GERÇEK BİR SOSYAL DEVLET OL! Ondan sonra senin vereceğin 10 bin lira borca da ihtiyacı olmaz insanların. Senin çocuğun altında son model arabayla dolaşsın beriki ekmeğini temine çabalasın. Kimi kandırıyorsunuz siz yahu? Bu milleti bu kadar mı salak sanıyorsunuz? İnsanlar bu kadar haksızlık olan bir ortamda, bu kadar adaletsizlik içinde genel anlamda çocuk sahibi olmaktan bile korkar hale gelmiş, siz bu tablo da 10 bin lira borçlandırarak en az 3 çocuk sahibi yapacaksınız öyle mi? Şu Kadir Gecesi'ne erelim de inşallah ben size bir hayır dua edeyim yakara yakara!..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle