Öğretmenlere yeni ek mesai ücreti!

''Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Öğretmenlere yeni ek mesai ücreti!
Öğretmenlere yeni ek mesai ücreti!
GİRİŞ 09.10.2012 12:13 GÜNCELLEME 09.10.2012 12:13
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Okul sporları, halk oyunları ve izcilik faaliyetleri kapsamında görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, ulusal bayram ve genel tatiller ile cumartesi, pazar, yarıyıl ve yaz tatili de dahil olmak üzere fiilen görev yaptıkları her gün için 3 saat ek ders görevi yapmış sayılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca yürütülen okul sporları, halk oyunları ve izcilik faaliyetleri kapsamında geçici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın ulusal bayram ve genel tatiller ile cumartesi, pazar, yarıyıl ve yaz tatili de dahil olmak üzere fiilen görev yaptıkları her gün için 3 saat ek ders görevi yapmış sayılacak.

Maliye Bakanlığı ve Sayıştay'ın görüşleri alınarak hazırlanan karara göre, müdür yetkili öğretmen, bağımsız müdürlüğü bulunmayan ilkokullarda sınıf öğretmenliği görevi yanındayönetim hizmetlerini de yürüten öğretmen olarak yeniden tanımlandı.

Karara eklenen geçici maddeyle, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca yürütülen okul sporları, halkoyunları ve izcilik faaliyetleri kapsamında geçici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın ulusal bayram ve genel tatiller ile cumartesi, pazar, yarıyıl ve yaz tatili de dahil olmak üzere fiilen görev yaptıkları her gün için 3 saat ek ders görevi yapmış sayılacak. Buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurum tarafından ödenecek.

Bu uygulama kararın Resmi Gazetede yayımlanmasından itibaren 2 öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere uygulanacak ve bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele aynı günlerde asıl görevi için öngörülen ek ders ücreti ayrıca ödenmeyecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • ahmet şengül 11 yıl önce Şikayet Et
    kadrolular ağlayın ağlayın. bu ülke kadrolularla zenginlerin ülkesi oldu. sağlıkcısı ağlıyor,öğretmeni,memuru ağlıyor. afedersinizde sizin pisliklerinizi temizleyen taşeron işciler asgari ücretle ,sürünüyor,ağlıyamıyor bile,ağlaması için yasası bile yok sizin gibi.
    Cevapla
  • Ferdun Öker 11 yıl önce Şikayet Et
    tam yahudi hesabı.. öğretmen öğrencilerle başka illere gidiyor, gece onların konaklamalarını ayarlıyor, başlarına herhangi bir şey gelmesin diye uğraşıyor. bunları yaparken de okuldaki derslerine giremiyor. okuldaki dersine girip bunların hiçbirini yapmasa da aynı ücreti alacak neredeyse. yahudi mantığı. bir cebinden al, diğerine koy.
    Cevapla
  • Asder AS 11 yıl önce Şikayet Et
    murat böçgüne cevap. merak etme öğretmenler 1800 maaş +400 ekders (oda tatilde bayramda yok ) 2200 civarı alıyor.yani sizlerin döner kadar...
    Cevapla
  • Asder AS 11 yıl önce Şikayet Et
    lütfetmişler sağolsunlar. 24 lira bozdur bozdur harca tüm günün hazırlıktı etkinlikti uğraş verilen paraya bak .3 saat çalışan amele bile daha fazla kazanır.
    Cevapla
  • tarık saka 11 yıl önce Şikayet Et
    30tl bile değil. oraya tüm günümü harcayacağıma gider limon satarım daha çok para
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle