Hollanda'daki işlerini bırakıp çiftlik kurdular!

Hollanda’da eşi Nermin (59) ile uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olup, 4 yıl önce Türkiye’ye kesin dönüş yapan Süleyman Yimsel (59), memleketi Aydın’ın Koçarlı ilçesi kırsal Çeşme Mahallesi’nde aldığı 120 dönümlük arazide çiftlik kurup, doğayla iç içe yaşamaya başladı.

GİRİŞ 09.07.2018 11:55 GÜNCELLEME 10.07.2018 15:41
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Aydınlı Süleyman Yimsel, 1974 yılında ailesiyle Hollanda’ya gitti. O tarihte 15 yaşında olan Yimsel, 3 yıl sonra çelik kapı fabrikasında işe başladı. Yimsel, işe başladıktan bir süre sonra da evlendi. Yimsel’in eşi Nermin Yimsel ise tekstil fabrikasında çalışmaya başladı.

 

 

 

Çiftin, 1’i kız 2 çocuğu dünyaya geldi. Uzun yıllar Hollanda’da çalıştıktan sonra emekli olan Yimsel çifti, memleket hasreti ağır basınca artık yetişkin olan çocuklarını Hollanda’da bırakıp, Türkiye’ye kesin dönüş yaptı. Yimsel çifti, 4 yıl önce memleketleri Aydın’ın Koçarlı ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki kırsal Çeşme Mahallesi’nde 120 dönüm arazi satın alarak, yeni bir hayata başladı.

Çift, satın aldıkları araziye briketten 100 metrekarelik ev ile 100 metrekarelik hayvan damı yaptırdı. Burada koyun ve kuzu yetiştirmeye başlayan çift, sondaj yaptırıp, su çıkarttıkları araziye çeşitli meyve fidanları da dikti.

Emekli olmalarından sonra sakin ve sessiz yaşam sürmeyi tercih ettiklerini belirten Süleyman Yimsel, "Kendimizi doğaya adadık. 4 yılda 200 bin TL’lik yatırım yaparak, burada bir çiftlik kurduk. Adeta burada kendimize yeni bir dünya yarattık.

750 rakımlı bir yerde eşimle el ele, baş başa verip, temiz havada kendimiz için yaşıyoruz. Üretmeyi seviyoruz. Şu an elimizde merinos, kıvırcık ve Çine çaparı cinsi toplam 250 koyunumuz var. İleride tek bir ırka dönmeyi düşünüyorum" dedi.

Gurbetçilere, Türkiye’ye döndüklerinde mutlaka keyifli zaman geçirebilecekleri uğraş bulmalarını öneren Yimsel, "Bizim ülkemiz çok güzel. Türkiye’nin neredeyse tüm yörelerini gezdim. Her yöresinde iş imkanı var. Yeter ki insan özveri ile çalışıp, işinize sahip çıkın. İşlerini takip ettikleri takdirde hem kazançları hem de yaşam standartları daha iyi olacaktır. Yurt dışı ile kıyasladığımızda Türkiye değişilmeyecek bir vatan" diye konuştu.

Nermin Yimsel de eşinin yanında, doğada olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

YORUMLAR 11
  • Adiga81 5 yıl önce Şikayet Et
    Sanki biraz geç kalmış. Hayvancılık zor iş. 60 yaşından sonra 120 dönüm çiftliğin ve o kadar hayvanın bakımını yapmak zor. İşçi çalıştırırsa o başka.
    Cevapla
  • vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    Aslında iflas etmiş ,1500 işçisi işsiz kalmış , 2 kere satılamayan Şeker Piliç'i böyle girişimcilerin bir araya gelip alması gerekir..Ne olur 1000 ortaklı bir şirket olur..
    Cevapla
  • hakan gardas 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada genclere hep diyiyorum, bos bos gezmeyin meslek ögrenin ve memlekette is yeri acin.
    Cevapla
  • sefil bilo 5 yıl önce Şikayet Et
    amca paran var konuşuyorsun biz bir kg et alamıyoruz sen ise 120 dönüm yer alıp birde çiftlik kurmuşsun içinede bir sürü hayvan doldurmuşsun
    Cevapla
  • yunus 5 yıl önce Şikayet Et
    1 kg et alamıyorsun ama bu haberi okuyup yorum yazacak cihazları alabilmişsin. ne iş. oğleye doru kalkıp işe gidilirse asıl ihtiyaçlar yerine keyfi ihtiyaçlar çoğaltılırsa hem mutsuz ve huzursuz hem de bereketsiz bir yaşam olur. İlkokul mezunu yada hiç okuyama mış ve bu devirde cahil gibi görünen babalarımız sabahın köründe kalkıp çalışırlar ama bir şeyleri hep olurdu. Bak teknolojiyi biliyorsun ama et alamıyorsun çok düşündürücü. Sende bir şeyler yap birden olmaz ama zamanla olur. Pat diye bekleme herşeyi. Bu haberdeki amca kim bilir kaç yıl çalışıp hayalini kurup gerçekleştirdi.
    Cevapla
  • mahoaga 5 yıl önce Şikayet Et
    la sefil bilo,eger sende 40 yil kari koca calisirsan Allah sanada verir
    Cevapla
  • ACINMA 5 yıl önce Şikayet Et
    50 kuruş versene trek
    Cevapla
  • Aytekin 5 yıl önce Şikayet Et
    1 kg et alamamanın nedenlerinden bir tanesi bu amcamız gibi yetiştiricilerin sayısının az olmasıdır.Birikimini bankaya yatırıp yan gelip yatsa dahamı iyiydi. Biz ise gözümüz şehirlerde.Helal olsun amcamıza.
    Cevapla
  • mehmet efe 5 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel hem kendine,hem memlekete faydalı güzel işler yapmış.yan gelipde paralarının üstüne kuluçkaya yatmamış.tebrikler Aydınlı amca eşinle torunlarınla güzel günler geçir inşaallah.
    Cevapla
  • Emin 5 yıl önce Şikayet Et
    ah bilo vah bilo,keşke bu çiftliklerin sayısı ne kadar artarsa eti ve sütü daha ucuza alacağız diye sevinip bu zengin amcaya teşekkür etseydin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle