Bakan'dan GSM operatörlerine uyarı

Bakan Yıldırım, GSM operatörlerinin çekim gücünü eleştirdi.

Bakan'dan GSM operatörlerine uyarı
Bakan'dan GSM operatörlerine uyarı
GİRİŞ 09.02.2016 14:08 GÜNCELLEME 09.02.2016 14:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, GSM operatörlerinin çekim gücünü eleştirdi.

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde GSM ve IMT-2000/UMTS İmtiyaz Sözleşmeleri İmza Töreni’ne katılan Bakan Yıldırım, devletin yol tahsis etmekle yükümlü olduğunu, ancak yol üzerinde yapılacak çalışmaları operatörlere ait olduğunu ifade etti.

'Marifetinizi gösterin'

Bakan Yıldırım, “Akla mantığa uyan da bu. Her şeyi yönetmeye kalkarsak o zaman hiçbir şeyi yönetemeyiz. Yolların şeritleri arttı, kapasiteleri arttı, altyapı tamam. Üstyapı operatörlerin. Bunun üzerinde marifetinizi göstereceksiniz. ” şeklinde konuştu.

4.5G teknolojisinin 1 Nisan’da başlayacağını hatırlatan Bakan Yıldırım, “ Yarın 1 Nisan’da kalkıp Erzincan’ın bir köyüne gidip ‘nerede bizim 10 kat hız’ derse bu yanlış olur. Bunu da doğru söyleyelim. 8 yıl süremiz var. Pey der pey, bu yollar bir günde yapılmıyor. 1 Nisan’da başlayacak. Bir miktar yapacaklar 1 Nisan’a kadar. 8 yıl içinde Türkiye’nin her tarafına yapılacak. 

'Hava atıyorsunuz, ama durum öyle değil'

Mesela biz 520 kilometre tünel yaptık. Tünellerde de çekecek. ‘1 kilometre altındakilere değil de üstündekilere’ gibi bir sınır olmaz. Böyle bir sınır olmaz. 300 metrede tünel varsa çekecek. Bu sınırı neye göre koyuyorsunuz. Hizmette sınır olmaz. Tünellerin hepsinde çekecek. Ana güzergahların tamamında çekecek. Ana yollarda mazeret kabul etmeyiz. 

Hala çekmeyen yer çok haberiniz olsun. Hava atıyorsunuz reklamlarla birbirinizle yarış ediyorsunuz ama durum da pek öyle değil. Yollarda ben geziyorum. En iyi denetleyen benim. Para kazanın, ticaretinizi yapın ama vatandaşın memnuniyetini sağlamak gibi bir göreviniz var. Bu konuda daha fazla gayret bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 3
  • yanılmışız 8 yıl önce Şikayet Et
    1 nisan da tüm bu sorunlar bitecek sanıyorduk 8 yıl da neyin nesi..
    Cevapla
  • KOMİK 8 yıl önce Şikayet Et
    avea benim evimin salonunda çekiyor çocuk odasında çekmiyor ama :)
    Cevapla
  • hak aşığı 8 yıl önce Şikayet Et
    Avea namı diğer Türk telekom nerede çekmediğini mi yoksa nerede çektiğini mi sorgulamak lazım acaba diyorum.Konya merkezde yüzlerce nokta var hattın çekmediği, normal şehir merkezinde açık alanda dolaşırken hattın olmadığı yer var malesef.
    Cevapla