Koca: Her türlü özelleştirme ve yatırıma açığız

Anadolu Birlik Holding Üst Yöneticisi Koca, "Gıda ve enerjide iddialı olacağız. O yüzden her türlü özelleştirme ve yatırıma açığız.'' dedi.

Koca: Her türlü özelleştirme ve yatırıma açığız
Koca: Her türlü özelleştirme ve yatırıma açığız
GİRİŞ 13.01.2015 16:02 GÜNCELLEME 13.01.2015 16:02

Mehmet Koca, Soma B Termik Santrali özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mehmet Koca, ihalede 685,5 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, Anadolu Birlik Holding bünyesinde faaliyet gösterdiğini anımsattı.

Konya Şeker'in, Türkiye'nin ilk 50 şirketi arasında yer aldığına işaret eden Koca, daha önce Kangal Termik Santrali ihalesini de aldıklarını anımsattı. Koca, "Enerjide ve termik santralde iddialı olduğumuzu ortaya koyduk. Yeni yatırımlarla Türk halkına elektrik üretmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Finansman konusundaki sorulara ilişkin Koca, finansman ihtiyacını bankacılık sistemiyle çözeceklerini, yerel ve uluslararası finans kuruluşlarıyla finansmanı organize edeceklerini söyledi. Finansman konusunu çalışacaklarını belirten Koca, "Bankacılık sistemiyle tartışacağız. Bu tartışmalar neticesinden en uygun, faydalı teklifleri değerlendireceğiz. Herhangi bir kısıtımız yok" ifadelerini kullandı.

Koca, yapılacak yatırımlara ilişkin sorulara, "Sözleşmeden kaynaklı zorunlu yatırımlar var. Yaklaşık 288 milyon dolar. Bu zorunluluğun ötesinde iş ne gerektiriyorsa, sağlıklı üretim için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. 4 yıllık bir takvim var. Bu yatırımın ağırlıklı kısmı çevre yatırımı" yanıtını verdi.

Mehmet Koca, "Gıda ve enerjide iddialı olacağız. Dolayısıyla gıdada ve enerjide her türlü özelleştirme ve yatırım platformlarına açığız. Bu manada derinleşmeye devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA