Palandöken: İlk kez mühür sizin elinizde

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye için bir ilkin yaşanacağını söyledi.

Palandöken: İlk kez mühür sizin elinizde
Palandöken: İlk kez mühür sizin elinizde
GİRİŞ 13.07.2014 00:55 GÜNCELLEME 13.07.2014 00:55

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Bu süreç çok önemli. Artık ilk defa cumhuriyet döneminde mühür sizin elinizde. Siz cumhur reisini seçeceksiniz. Bu seçim cumhuriyet tarihinde de ilk olacak" dedi.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin ev sahipliğini yaptığı, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu tarafından verilen iftar yemeğine katılan Palandöken, burada yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi.

Palandöken, siyasi parti liderlerinin ve cumhurbaşkanı adaylarının kendisini ziyaret ettiğini belirterek, "Esnaf ve sanatkar siyaset üstü. Dükkanına giren müşterinin hangi siyasi partiden hangi milletten olduğu önemli değil. Biz kardeşiz diye bilen biz biriz diyebilen, biz sadece onlar için hizmette varız diyebilen bir kısım olarak herkese eşit mesafede davranıyoruz" diye konuştu.

Kendisini ziyaret eden siyasi parti liderleriyle "tarafsız" bir şekilde esnaf ve sanatkarın görüşlerini paylaştığını aktaran Palandöken, şöyle konuştu:

"Oyu sizler vereceksiniz. Esnaf ve sanatkarlar bu ülkenin temel taşıdır. Sizin fikirleriniz çok önemli. Nasıl bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Ülkemizi kucaklayacak, ülkemizi birlik ve beraberlik içerisinde Avrupa'nın üstündeki dünya ülkeleriyle devleştirecek bir profile sahip olması lazım. Ülkede dirliğin, birliğin sosyal sınıfların arasındaki farkı kapatabilecek, ülkede herkes benim cumhurbaşkanım diyebilecek, tartışmasız bir cumhurbaşkanı bekliyoruz. Bu süreç çok önemli. Artık ilk defa cumhuriyet döneminde mühür sizin elinizde. Siz cumhur reisini seçeceksiniz. Bu seçim cumhuriyet tarihinde de ilk olacak. Onun için gerçekten de önemlisiniz."

Palandöken, konuşmasının sonunda birlik ve oda başkanlarıyla fikir alışverişinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL