Esnaf'a SGK borcu için uyarı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın sosyal güvenlik destek primi borçlarını yeniden yapılandırmak için 31 Mayıs'a kadar başvurması gerektiğini belirtti.

Esnaf'a SGK borcu için uyarı
Esnaf'a SGK borcu için uyarı
GİRİŞ 13.05.2013 12:07 GÜNCELLEME 13.05.2013 12:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, esnafın destek prim borçlarının yeniden yapılandırması için 31 Mayıs'a kadar sigortalı dosyalarının bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne veya sosyal güvenlik merkezine başvurması gerektiğini bildirdi.

Borçların yapılandırılmasında taksitle ödemenin tercih edilmesi halinde fark ödeneceğine dikkati çeken Palandöken, toplam borç tutarına 6 taksit için yüzde 5, 9 taksit için yüzde 7, 12 taksit için yüzde 10, 18 taksit için yüzde 15 fark ilave edileceğinin altını çizdi.

Palandöken, ayrıca destek prim borçlarını yapılandıranların ilk taksit ödemesi için son günün 31 Mayıs olduğu uyarısında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hakkı coşkun 10 yıl önce Şikayet Et
    emekliyiz iş sahibiyiz .... sığortalı çalışanım var teşfikmi olmalı cezamı bizim hakkımızı hiç aradınızmı verilen emekli maaşım 1000 lira 300 ü kesiliyor. hem bağkurdan hemde ssk dan hemde emekli sandığından hatırlattığınız için teşekkür ederim..emekli maaşımdan 200 küsür maaş alıyorum 650 de bağkura borçlandık anlıyaçağın 300 üstüne koyup borcumuzu ödüyoruz ev hanımlarına iş kurulsun diye hibe şeklinde bir kurum para dağıtıyor...bir zamanlar kız çocukları okusun diye kampanya yapanlar diğer taraftan başı kapalı kızları okuldan uzaklaştırdıkları gibi..
    Cevapla