Mezar taşı için kalifiye eleman yetiştirecekler

Gaziantep'te kurulan Mezar Taşı İmalatçıları Derneği, mesleklerini daha kaliteli icra etmek ve gelecek nesillere bırakmak için kurs açmayı hedefliyor

Mezar taşı için kalifiye eleman yetiştirecekler
Mezar taşı için kalifiye eleman yetiştirecekler
GİRİŞ 11.04.2013 11:56 GÜNCELLEME 11.04.2013 11:56

Gaziantep'te kurulan Mezar Taşı İmalatçıları Derneği, mezar taşı imalatçısı yetiştirmek için kurs açmayı hedefliyor.

Üzerinde ölen kişilerin adı, fotoğrafları ya da çeşitli mesajların yer aldığı mezar taşlarını yapmak da el becerisi istiyor. İsteğe göre tasarlanan, çeşitli motifler de işlenen mezar taşlarının fiyatı 450 ile bin 500 TL arasında değişiyor. Fiyatların yüksekliği nedeniyle, kredi kartına taksitle mezar taşı yaptıranlar bile var.

İşine önem veren ve mesleğini en iyi şekilde yapmak isteyen Gaziantepli imalatçılar, Mezar Taşı İmalatçıları Derneği kurdu.

Dernek Başkanı Reşit Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mezar taşı imalatçılığının "ölmeyecek bir meslek" olduğunu söyledi. Ölüm olduğu sürece mezar taşı yapımının da devam edeceğini savunan Kaya, çırak bulmakta zorlandıklarını belirtti.

İşlerinin kendilerini psikolojik açıdan etkileyebildiğini ifade eden Kaya, "Kalifiye eleman yetiştirmekte sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntıyı da dernek olarak kurs açarak gidermeyi hedefliyoruz" dedi.

"Zor meslek"

Reşit Kaya, mezar yapımında kullanılan hammadde taşların, Muğla ve Afyon'dan getirildiğini söyledi. Gelen taşları önce işlediklerini, daha sonra kestiklerini belirten Kaya, "Yapımı tamamlandıktan sonra taşları kalitesine ve işçiliğine göre fiyatlandırıp diziyoruz. Müşterilerimizin isteğine göre montajını yapıyoruz" diye konuştu.

Mezar taşı imalatçılığının zor ve sanat gerektiren bir meslek olduğunu vurgulayan Kaya, ekmeklerini taştan çıkardıklarını kaydetti.

KAYNAK: AA