Sadece o bölgemizde 254 milyar TL'lik rezervimiz var

ABD'lilerin hazırladığı rapora göre Türkiye'de 424 milyar metreküp kaya gazı rezervi var.

Sadece o bölgemizde 254 milyar TL'lik rezervimiz var
Sadece o bölgemizde 254 milyar TL'lik rezervimiz var
GİRİŞ 21.02.2013 08:28 GÜNCELLEME 21.02.2013 15:32
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD'de ilk adımları atılan ardından İngiltere, Kanada ve Çin başta olmak üzere dalga dalga yayılan şeyl petrol ve gaz üretimi Türkiye 'nin de umudunu artırdı.

ABD Enerji Bakanlığı'na bağlı Enerji Bilgi Yönetim Merkezi'nin 'Yeni Metotlara Göre Doğalgaz Aramacılığı' raporuna göre Türkiye'deki kaya gazırezervi 424 milyar metreküp düzeyinde.

Habertürk'te yer alan habere göre yılda 45-50 milyar metreküp doğalgaz tüketen Türkiye için bu 10 yıllık tüketime bedel bir rezerv demek.

ABD'nin çalışmasına göre Türkiye'de kaya gazında özellikle iki bölge öne çıkıyor. Marmara Bölgesi 'nde Mezardere ve Hamitabat ile Güneydoğu'da Diyarbakır ile Mardin arasındaki Dadaş Bölgesi geniş rezerv vaat ediyor.

Özellikle Dadaş Bölgesi'nde 254 milyar metreküplük bir gazın olduğu tahmin ediliyor. Sektör uzmanları halen taslak halinde olan yeni Petrol Yasası'nın kilit öneme sahip olduğunu ifade ederek, "Yeni yasada lisans alanlar bunların üzerine oturamayacak" diyorlar.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Trakya'da kaya gazı potansiyeli taşıyan sahalara yönelik çalışmalar devam ederken, hükümetin radarına Orta Anadolu'daki gaz sahaları da girdi. Maden Tetkik Arama (MTA) ile Orta Anadolu'daki Konya, Ankara ve Kırşehir'de gaz emaresi bulunan bölgelerde araştırmalara girişilirken, buralarda kaya gazı ile ilgili birtakım bulgulara ulaşıldığı belirtiliyor.

YORUMLAR 8
  • kazımm 11 yıl önce Şikayet Et
    aramaya devam fakat.... bu gazın türkiyeye bile sadece 10 yıl yeteceği söyleniyo. yani bizi bağımlılıktan kurtaracak bir kaynak değil malesef.
    Cevapla
  • h.h.m.e.a.m.h.m. 11 yıl önce Şikayet Et
    anladınızmı şimdi . yıllardır o bölgelerde niye teröristlerce ülkemize savaş acıldığını savaşı acanda dış mihraklar çünkü türkiye bir bütün orasını ayırmak istediler olmadı olmaaycakta olmazda
    Cevapla
  • oğuz han 11 yıl önce Şikayet Et
    Dadas formasyonun adi. Maalesef Erzurum bolgesinde degil, daha cok guneydogu anadolu bolgesinden orta anadoluya dogru uzaniyor. Bahsi gecen gaz miktari da sadece tahmin ustelik amerikanlar tarafinda. Kendi ulkelerinde ayni anda 1000 tane kuyu delinip catlatildigi icin bu isi senede 10-20 kuyu delinen turkiye de olabilirligini dusunmuyorlar. Ustelik her kayagazi yatagi catlatilabilir diye bir kural da yok, ornek polonya. 3 sene once butun sirketler hucum atti polonyaya saha alabilmek icin. Iktidar artik kendi gazimizi uretecegiz rusyaya bagli olmayacagiz diye cok propaganda yapti. Netice? sifir.... Gaz haberleriyle gaza gelmemek lazim.
    Cevapla
  • oguz birinci 11 yıl önce Şikayet Et
    canım sıkılıyor :). 424 milyar metreküp doğalgaz: üçaşağı beşyukarımı, yoksa netmi :)
    Cevapla
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    al iste söylediklerimiz cikiyor. zaten bilinen seylerdi ya. ama nedense bunlari örtenler oluyor hep. tüm olaylarin perde arkasinin sebebi böyle seyler. sionistlerin "göz" diktigi bölge !!!! diyabakirin ilerde dünya ticaret merkezi oldugu anda sasirmayin. zaten basbakanda kendisi bunu 2004de tv lerde uzun uzun aciklamisti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle