Vatandaşa uyarı: 1 Aralık'a kadar başvurun

Borçları taksitlendirme için son başvuru tarihleri belli oldu Vergi borcu için 1 Aralık 2014 tarihini sakın kaçırmayın.

Vatandaşa uyarı: 1 Aralık'a kadar başvurun
Vatandaşa uyarı: 1 Aralık'a kadar başvurun
GİRİŞ 17.09.2014 07:01 GÜNCELLEME 17.09.2014 10:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Torba yasa milyonlarca kişiye borçlarını taksitlendirme ve faiz yükünden kurtulma imkanı sunuyor. Bazı borçlar da siliniyor. Vergi dairelerine borçlu olanların en son başvuru tarihi 1 Aralık 2014. Genel Sağlık Sigortası primi borcu olanlara 7 aylık bir süre tanınıyor, son başvuru tarihi Nisan 2015.

Diğer primlerden borçlu olanlar için ise 3 aylık bir başvuru süresi var. İşte torba yasadan bazı satırbaşları:

* Maliye Bakanlığı, Gümrük Bakanlığı, belediye ve SGK alacakları açısından genel olarak 30 Nisan 2014 tarihi esas alındı. Yani bu tarihten önceki borçlar kapsamda.

* Vergi ve prim borcuna ilişkin yapılandırmada taksitler 2 ayda bir ödenecek, 18 taksit yapılabilecek. Yani 36 aya kadar vade söz konusu olacak. * Çiftçilerin elektrik ve su borçlarına, yılda 1 taksit olmak üzere 5 yıllık vade imkanı getirildi. Belediyeler 6 yılda 36 ay taksitle, spor kulüpleri de 7 yılda 42 taksitle borçlarını ödeyebilecek.

* Faizler silinecek, yerine enflasyon farkı uygulanacak.

* Taksitlendirmede katsayı uygulaması var. 100 lira, 6 taksit 12 ay vadede 105 lira, 9 taksit 18 ay vadede 107 lira, 12 taksit 24 ay vadede 110 lira, 18 taksit 36 ay vadede 115 lira olarak ödenecek.

* Trafik cezaları dahil 120 liranın altında kalan idari para cezalarının, 12 lira ve altında kalan köprü ve otoyol kaçak geçiş ücretlerinin tahsilinden vazgeçildi. Maliye'nin 2007 öncesi 50 lira, Gümrük İdaresi'nin 2013 öncesi 50 lira, SGK'nın 2013 öncesi 100 lirayı aşmayan alacaklarından da vazgeçildi.

YORUMLAR 3
  • Bora 9 yıl önce Şikayet Et
    Torba yasa ile GSS borçları silinir diye umuyordum ama yapmadılar. Bu borca sahip olan kişiler zaten işsiz, taksitle bile nasıl ödesinler. Hükümetten en azından gssye tabi olanlara kolaylık istiyoruz. Ayrıca şöyle bir eşitsizlik var; maddi durumu çok çok iyi olan bir bayan babasının sigortasından evlenene dek yararlanabiliyorken, bir erkek bu durumdan faydalanamıyor, maddi durumu sınırda olup da zor geçinen bir ailedeki erkek çocuğa bile hemen prim çıkartılıyor.
    Cevapla
  • Ferhat Bay 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu yasa her zaman olduğu gibi güçlüyü daha da güçlü yapmak bizim gibi mazlumu da daha mazlum etmekten başka birşey değil, torbadan benim şansıma da %5 faiz çıktı, mevcut borcumu yapılandırmam için %5 faiz ödemem gerekiyormuş, biz faizden kaçalım dedikçe iyice faizin içine sürükleniyoruz
    Cevapla
  • Bezgin Bekir 9 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet "Torba yasa" adı altında kanun çıkartılacağını ve binlerce BAĞKUR mağdurunun sorununun giderileceğini açıklamış, gazeteler yardımı ile sürekli bunu söyleyerek bizden oy almıştı ama, nafile. İki seçim geçti yine bir şey yok, yine bir şey yok. Benim SSK'dan 6047 günüm var. Bir de yok yere 80'li yıllara ait iki yıllık BAĞKUR ilave ediliyor. Yok yere çünkü Kocaeli Fuarı'nda 1986 yılında BİR AY için küçük bir stant açmıştım. Fuar sadece 1 ay açık! Ama şimdi karşıma 2 yıl olarak çıktı! Çünkü Maliyeden kapatma yapmamışım. Oysa ben o tarihlerde başka işletmede SSK'lı olarak çalışıyorum. Bu hükümet Torba yasa ile bu tür sorunları düzelteceğini, fazlası olanların borçlarını günleriyle! birlikte sileceğini ve böylece emekli olamayan SSK'lıların mağduriyetini gidereceğini ilan etti. Ama... 50 yaşındayım. 49 yaşında emekliliği fazlasıyla hak ettim. 1 yıldır bekliyorum yasa çıkacak diye. Bana şimdi diyorlar ki bankaya git, "FAİZ" ile para al, borcu öde, seni emekli edelim. Yazıklar olsun.
    Cevapla