Fındık hasadı başladı: Fiyat 15 TL'ye çıkar

Giresun'da 2014 ürünü fındık hasadı için üreticiler bahçelere girerek fındık toplamaya başladı.

Fındık hasadı başladı: Fiyat 15 TL'ye çıkar
Fındık hasadı başladı: Fiyat 15 TL'ye çıkar
GİRİŞ 31.07.2014 18:34 GÜNCELLEME 31.07.2014 18:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Havaların sıcak gitmesiyle erken olgunlaşan ve birçok bahçede dökülmeye başlayan fındık için üreticiler Temmuz ayının son gününde bahçelere girerek fındık toplamaya başladılar.

Boztekke Köyünde fındık toplayan üreticileri ziyaret eden Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin, bu yıl hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi nedeniyle geçen yıllara göre fındık hasadına biraz daha erken başlandığını söyledi.

2014 yılı fındık sezonunun bugünden itibaren başladığına işaret eden Keskin, "Bu yıl havaların sıcak gitmesi nedeniyle fındığa biraz daha erken başlanmış oldu. Bundan önceki yıllarda Ağustos ayında hasada başlanıyordu. Ama bu yıl Temmuz ayında başlandı. Fındık rekoltesi yüksek diyorlar ama bahçelerde söylendiği kadar fındık yok. Çok az ürün var" dedi.

FİYAT 15 LİRAYA KADAR ÇIKAR

Fındıkta söz sahibinin bu yıl üreticiler olacağını kaydeden Keskin, "Şu anda fiyat 9,5 lira. Bu yılki fındık fiyatı 10 liradan başlamak şartıyla 15 liraya kadar gidecek. Bütün üreticilerimize de sesleniyorum. Bu yıl fındığı erkenden pazara indirmeyin. Bu yıl fındık yok, 15 liraya kadar yükselebilir" ifadelerini kullandı.

VERİM ÇOK DÜŞÜK

Fındık hasadına erken başlamak zorunda kaldıklarını kaydeden Şenel Demir adlı üretici ise, "Beklediğimiz gibi değil. Fındıklarda verim çok düşük görünüyor. 1,5 ton fındık aldığımız yerde bu sene 500 kilo alabiliriz. Birçok yerde dallarda fındık yok" dedi. Saliha Karslı ise, "Bir süre önce fındık vardı, ancak bahçeye girdiğimiz de beklediğimiz gibi değil. Çoğu dökülmüş. Bir ton civarında olan fındığın bu sene ancak yarısı olacak. Yapacak bir şey yok. Olanı toplayacağız" diye konuştu.

Üreticiler rekoltenin az olacağını belirtirken fiyatın da kendilerini memnun edecek şekilde gerçekleşmesini beklediklerini ifade ettiler.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    peki millet fındığı kaça yiyecek ? alıp yemem elinizde kalsın !. Böyle giderse10 seneye kalmaz kendi ülkemizde yetişen fındığı 150 liraya yeriz !
    Cevapla