Almanlar'dan şaşırtan 3. Havalimanı övgüsü

Avrupa'nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa'nın Genel Müdürü Löcherbach, 3. Havalimanı’na sevindiklerini belirtti.

Almanlar'dan şaşırtan 3. Havalimanı övgüsü
Almanlar'dan şaşırtan 3. Havalimanı övgüsü
GİRİŞ 30.07.2014 13:15 GÜNCELLEME 30.07.2014 13:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Avrupa’nın en büyük havayolu şirketi ve Türk Hava Yolları’nın (THY) en büyük rakibi Lufthansa’dan 3. Havalimanı’na övgü geldi.

Lufthansa Havayolları Türkiye İran ve Irak Genel Müdürü Stefan Löcherbach, “Üçüncü havalimanıyla İstanbul,  Avrupa’daki diğer merkezlerle rekabet içine girmiş olacak. Aslında şu anda da  Atatürk Havalimanı, Avrupa ile rekabet içerisinde ama çok dolu. Sistem bazen iyi  yürümüyor, pasaport işlemleri yoğun oluyor. Dolayısıyla yeni havalimanıyla  yolcularımıza daha iyi hizmet sunacağımızı düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

''İSTANBUL'UN BÖYLE BİR ALANA İHTİYACI VAR''

Löcherbach, 3. Havalimanı’nın yapılmasından dolayı sevindiklerini belirterek,  İstanbul’un böyle büyük bir alana ihtiyacının olduğunu söyledi. Yeni havalimanı sayesinde, Türkiye’de büyüme imkanlarının olacağından sevinç duyduklarını dile getiren Löcherbach, bu kapsamda ödeyecekleri havaalanı  vergileri gibi birçok masrafın daha azalacağını ümit ettiklerini kaydetti.

''TÜRKİYE KONUM AÇISINDAN ÇOK ÇEKİCİ''

Löcherbach, şu anda Avrupa’da en büyük havalimanlarının sırasıyla Londra, Paris ve Frankfurt olduğunu belirterek,  şöyle konuştu: “Türkiye konum açısından çok çekici, hem Doğu’dan Batı’ya veya Kuzey’den Güney’e gidebilirsiniz. Bu nedenle Türkiye’nin bu konuda avantajlı olduğuna inanıyorum. Bugün zaten THY de bu konumdan yararlanıyor ve büyük bir merkez oluşturmuş durumda. Atatürk Havalimanı da bu merkez pozisyonunu oluşturmuş durumda.

''DAHA FAZLA UÇUŞ OLACAK''

Yeni havalimanı yapıldığında daha fazla uçuş olacak ve merkez oluşturma konusunda daha da güçlenmiş olacağız. Gelecekte “havalimanı ve havayolu” ikilisinin birlikte rekabet oluşturacağını düşünüyorum. 3. Havaliman’ıyla İstanbul, Avrupa’daki diğer merkezlerle rekabet içine girmiş  olacak. Aslında şu anda da Atatürk Havalimanı, Avrupa ile rekabet içerisinde ama  doluluk çok fazla. Sistem bazen iyi yürümüyor, pasaport işlemleri yoğun oluyor.  Yeni havalimanıyla yolcularımıza tüm hizmetleri daha iyi sunacağımızı  düşünüyorum.”

''5 YILDIZLI HİZMET SUNMAK İSTİYORUZ''

Stefan Löcherbach, “En iyi servisi sunmak istiyoruz. 5 yıldızlı hizmet sunmak istiyoruz. Yolcu kolay bir check-in yapacak, hemen pasaporttan geçecek. Havalimanına geldiği andan itibaren çok iyi servisle uçağa ulaşacak” dedi.

Yolcularının THY’nin altyapısından yararlandığını kaydeden Löcherbach, “3. Havalimanı tamamlandığında Türkiye havayolu taşımacılığında Avrupa ülkeleriyle rekabet edecek. Aslında bugün de rekabet var ama o zaman Avrupa’daki havayolları şirketleri için bu daha da zor olacak” değerlendirmesinde bulundu.

''THY DE BUNU BİZİMLE YAPAR MI YAPMAZ MI KARAR VERECEK''

Stefan Löcherbach, THY ile işbirliklerinin çok iyi olduğunu belirterek, ikili anlaşmalarda bir takım değişiklikler yaptıklarını ifade etti. Bunların ticari değişiklikler olduğunu, günlük akışa etkisinin olmadığını belirten Löcherbach, şöyle konuştu: “Daha önce olduğu gibi şu anda da birlikte çok çok iyi bir şekilde çalışıyoruz. Özellikle ortaklığımız olan SunExpress çok başarılı yürüyor. Yeni  bir düşüncemiz, yeni bir oluşum var. THY’nin ve Lufthansa’nın ortaklığı olan SunExpress ile olan çalışmayı biraz daha geliştirebilir miyiz düşüncesindeyiz. SunExpress Lufthansa için bir platform olabilir. Bizim için turistik için oktalara uçabilecek bir yeni oluşum için bir platform olabilir SunExpress. Şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz ve proje bittiğinde THY’ye sunacağız. THY de bunu bizimle yapar mı? Yapmaz mı? Karar verecek. Burada amaç uzun mesafeli turistik  uçuşlar.

''THY İLE HİÇ BİR SORUNUMUZ YOK YENİ  PLANLAR İÇİNDEYİZ''

Tamamen uzun mesafeli Las Vegas, Maldivler, Seyşeller gibi turistik yerler. Bizim THY ile hiçbir sorunumuz yok. Onlarla yeni planlar içerisindeyiz.”

YORUMLAR 4
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    bu övgünün arkasında muhakkak bir plan vardır !. şimdiye kadar Almanların Türkiyeyi veya yaptıklarını övdüklerini görmedim, Biraz tuhaf görüyorum !
    Cevapla
  • Türk Turan birligi 9 yıl önce Şikayet Et
    sun express´i yüzde yüz satin alsin THY. yine alman oyunu bence sun express gelistirelim diyor THY ucacana oraya buraya siun express ucsun bizde yüzde pay alalim diye cabaliyorlar.. THY dogru´dan ucus istiyoz antalya´ya sun express istemiyom yurt disindan aktarmasiz ucus olmali THY antalya´ya
    Cevapla
  • Hakan Yiğit 9 yıl önce Şikayet Et
    Adamların her adımları, her sözleri ince ince planlı!. Baktılar engel olamıyorlar şimdi "biz karşı değiliz ki" ayaklarına yatıyorlar... Bunu en iyi anlatan Nasrettin Hoca'nın eşeğinden düştükten sonra kendisine gülenlere "Ben zaten inecektim" demesidir... Hee bir de "olacak" kaçınılmaz olunca, zevkini çıkarmak sözü de yakışır Almanların bu tavrına!
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    anlaşılan hala şoke durumdular ,Şaşkınlıkdan ne söylediklerini bilmiyorlar?....:). .....Onun içinmi? Vatanhaini Gezicileri "3.havalimanını istemezük" diye Taksime sürdüler?...:):):).
    Cevapla