İşte sanatçı EGE'nin yeni işi!

EGEOLİVE adında bir zeytin yağı firması kuran sanatçı Ege, 2 yıl süren çalışmalar sonrası içinde yüzde 10 oranında 24 ayar altın olan şişeler tasarladı.

İşte sanatçı EGE'nin yeni işi!
İşte sanatçı EGE'nin yeni işi!
GİRİŞ 20.04.2014 14:52 GÜNCELLEME 20.04.2014 14:51

Toplam 140 şişe içinden 7 farklı konsept için seri üretime geçildiğini ifade eden sanatçı Ege, bu iş için toplam 500 bin dolarlık yatırım yaptıklarını dile getirdi. Zeytinyağı teminini ornanik tarım yapan 450 çiftçiden sağladıklarının altını çizen Ege, 5 kıtada geçerli organik sertifikasına sahip olduklarını söyledi.

20 BİN ŞİŞELİK SATIŞ

Satış hedefleri hakkında bilgi veren Ege, "İlk olarak 20 bin şişelik satış planlıyoruz. Şu anda duty freelerde, İstanbul ve Ankara'da bazı otellerde satışlarımız devam ediyor. Çok kısa süre içinde internet sitesi üzerinden satışlara başlayacağız. Çok özel bir çalışma yaptık. Bir şişenin imal edilmesi yaklaşık 55 saat sürüyor. Şişenin kapağından rengine kadar bütün tasarım aşamasında yer aldım. 21 aydan fazla süre bu iş için Ar-Ge çalışması yaptık" dedi.
Zeytinyağının bilinirliğini arttırmak için böyle bir çalışma yaptıklarına değinen Ege, "Her yıl farklı bir şişe tasarımı ile tüketicilerin karşısına çıkacağız. Bir koleksiyoner mantığıyla hareket ediyoruz. Böylelikle zeytinyağına daha fazla değer katmak istiyoruz. Önümüze 5 yıllık hedef koyduk. 5 yılın sonunda gereken değere ulaşacağımıza inanıyoruz. Türkiye'de unutulmuş değerleri ön plana çıkarmak istiyoruz" dedi.

YAPTIĞIM DELİLİK

Ticaretten pek anlamadığı halde böyle bir yol çizdiğini kaydeden Ege şu ifadeleri kullandı: "Aslında bu işin içinde de sanat var. Yaptığım iş bir delilik. Ancak gayrimenkule yatırım yapmak yerine bu işi seçtim. Çünkü bu dünya göçebe olduğumuza inanıyorum. Ev aldığım zaman bu dünyada bir iz bırakmış olmam. Yaptığım bu çalışma ile bir değer oluşturmak istiyorum."

19 ziraat mühendisi denetliyor

EGEOLİVE'in, yapımında kullanılan zeytinlerin, İzmir'in Torbalı yöresine ait olduğunu ifade eden Ege, "19 ziraat mühendisi denetiminde, üretim gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 1 yıllık araştırmayla,100'ün üstünde zeytinyağı bölgesi araştırıldı. Uluslararası damak tadına sahip bölge olarak torbalı seçildi. Gerek iklimi,gerek aldığı ışık açısı, gerekse aromasıyla torbalı yöresi ideal zeytinyağının işareti olarak gözüküyor" dedi.