Bakan umut dağıttı: Seçimleri bekleyin!

İçeride yaşanan gelişmelerin geçici olduğunu vurgulayan Kalkınma Bakanı, yerel seçimler sonrasında olumsuzlukların ortadan kalkacağını ifade etti.

Bakan umut dağıttı: Seçimleri bekleyin!
Bakan umut dağıttı: Seçimleri bekleyin!
GİRİŞ 21.02.2014 06:51 GÜNCELLEME 21.02.2014 06:51

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ekonomik gelişmelerin küresel şartlardan bağımsız düşünülemeyeceğini, ancak Gezi Parkı olayları ve 17 Aralık tarihli operasyonun da, ekonomiyi olumsuz etkilediğini söyledi. Bu durumun geçici olduğuna dikkat çeken Bakan Yılmaz, "30 Mart yerel seçimlerinin ardından, ekonominin üzerindeki olumsuz etkiler kalkacak" dedi. TBMM'de gazetecilerle sohbet eden Kalkınma Bakanı Yılmaz, şu ifadeleri kullandı.

Küresel şartlardan bağımsız olarak ekonomik gidişatı ele almanız mümkün değil. Dünyanın herhangi bir yerindeki ekonomik gelişme sizin ekonominizi de etkiliyor. Özellikle ABD gibi parası dünyada rezerv olan ülkelerin kararları doğal olarak sizi etkiliyor.

ABD FAİZLERİ BİZİ DE ETKİLEDİ

ABD'de faizlerin artması dünyada ki birçok şeyi etkiliyor. Daha az para basmalarının etkileri oluyor. Bunun da bütün gelişmekte olan ülkelere piyasalara etkilerini görüyoruz. Bu durumdan biz de etkilendik.

İÇ VE DIŞ ETKİLER BİRLEŞTİ

Ekonomik göstergeleri Gezi Parkı olayları ile 17 Aralık ve sonrasında yaşananlar da doğal olarak etkiledi. Küresel gelişmelerle, içeride yaşananlar birleşince, etkinin gücü biraz daha fazla oldu. Ama bu içerideki şartlardan kaynaklanan durumun, geçici bir etkilenme olduğunun altını çizmek istiyorum. 30 Mart yerel seçimlerinden sonra, iç şartlardan kaynaklanan olumsuz etki ortadan kalkar.

HALKIN DESTEĞİ SÜRÜYOR

Halkın sandık başındaki iradesi ile ilgili olarak kesin konuşulmaz. Ama ortada anketler var. Yapılan bir akım araştırmalar var. Bunlardan biz görüyoruz ki halkımızın partimize olan güveni devam etmektedir. Yüksek oranda destek devam ediyor. 30 Mart seçimleri siyasi istikrarın pekişmesini sağlayacak. Siyasi istikrar da ekonomik istikrarı getirecek.

KAYNAK: AKŞAM