Yaz saatinde önemli 'seçim' değişikliği

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bu yıl yaz saati uygulamasının yerel seçim nedeniyle bir gün kaydırılacağını söyledi.

Yaz saatinde önemli 'seçim' değişikliği
Yaz saatinde önemli 'seçim' değişikliği
GİRİŞ 12.02.2014 10:44 GÜNCELLEME 12.02.2014 11:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yıldız gazetecilerin konu ile ilgili soruları üzerine, 30 Mart tarihinde yerel seçim olduğunu, bunun için yaz saati uygulamasının Bakanlar Kurulu kararı ile bir gün sonra başlayacağını belirtti.

Türkiye'de bu yıl yaz saati uygulaması normal şartlarda Avrupa ile birlikte 30 Mart tarihinde başlayacak, 26 Ekim tarihinde sona erecekti. ABD'de ise bu yıl yaz saati uygulaması 9 Martta başlayacak.

YORUMLAR 6
  • halil soba 10 yıl önce Şikayet Et
    ENERJİ TASARRUFU BAHANESİYLE,YAZ SAATI SAÇMALIĞI YAPILIYOR.AMAÇ GERÇEKTEN ENERJİ TASARRUFU İSE KIŞ AYLARINDA OKULLAR,RESMİ DAİRELER GECE YARISINA KADAR ÇALIŞTIRILMAZ.MESAİYE 1 SAAT ERKEN BAŞLANIR 16.00-16.30 GİBİ MESAİ BİTİRİLİR.. Enerji tasarrufu diye saatlar ileri,geri alınır milletin kafası karıştırılır.Yaz saatı uygulaması ile tasarruf sağlanıyor ama.Kışın kısa günlerde saatların geri alınmasıyla sabahki gün ışıgından yararlanılmamakta okullar,resmi daireler gece yarısı paydos olmaktadır.yaz aylarında yapılan tasarrufun iki katı enerji heba olmaktadır.Çözüm 1-Mesai saatları değiştirilmeyecekse kış aylarında saatlar geri alınmadan aynı saatla devam etmeli,hatta kış döneminde ileri saat uygulaması 2 saata çıkarılmalı. 2-Okullarda,resmi dairelerde kış aylarında çalışma saatı 1 saat kısaltılmalı,uzun günlerde telafisi yapılarak tasarruf sağlanmalıdır. 3-Gereksiz sokak lambaları kaldırılmalı,türkiye çapında milyonlarca sokak lambası akşam erken saatlarda hava kararmadan yanmakta,sabah gün doğduğundada bir müddet yanmaya devam etmektedir.Bu konuda gerekli önlemler alınmalıdır.
    Cevapla
  • turgut yasin gökay 10 yıl önce Şikayet Et
    en ideali her zaman 30 dakika ileri olsun bir daha değiştirilmesin.. çünkü doğusu ile batısı arasındaki fark 76 dak.(26-45 doğu meridyenleri) bunun yarısı 38 dak. ediyor. cuma namazı için de doğudaki iller 11:00 zamanında cuma kılıyorlar. yarım saat ötelenirse 11:30, o illerdeki müftülüklerin düzenlemesiyle 12 den sonra cuma namazı kılınabilir. Batıdaki illerde zaten sorun yok.Hem de öğle arası memurlar da cuma namazına gidebilme fırsatı bulur. Yani kısaca izmit yerine kayseri en ideal yerel saat kayseri.
    Cevapla
  • fatih 10 yıl önce Şikayet Et
    Sakın, aman bu iş bu kadar basit olmamalı. Arkadaş yurt dışı ile ticaret yapıyoruz. Bilgisayarlar tarihi otomatik geçiyor. Bu tarih karmaşasının maliyeti bize neye malolacak bilen var mı? Adamın biri orada keyfine düzenleme yapıyor. o aradaki 1 saatte gelen faturalar siparişler 1 gün farklı olarak gelecek. Kaos var. En ez 2-3 gün bu dertle boğuşacağız.
    Cevapla
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    YAZ SAATİ - KIŞ SAATİ-GÜZ SAATİ. Keşke hiç dokunulmasa.Yaz ve kış mevsimine göre en az değişen namaz vakti öğle namazı.20 Dakika sapma ile nerdeyse standart. Hiç olmazsa bu ülkede %90 azınlık konumundaki Müslümanlar amirinin,patronunun minneti altına girmeden saat 12:00-13:00 arası gidip öğle namazını kılabilir. Hele cuma namazları...
    Cevapla
  • behlul 10 yıl önce Şikayet Et
    bırakın bu işleri. yahu işiniz gücünüz yokmu sizin? saatlerle oynamayı ya tamamen kaldırın yada bırakın dünya ne zaman ileri geri alıyorsa sizde uyun, kaç defa yaptınız bunu, yok sınavmış yok seçimmiş, bir gün öteledik, bir gün öne çektik.... işim gücüm yok ben bakanlar kurulu kararınımı bekliycem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle