İşte hükümetin memura zam teklifi

Hükümet 2014 için yüzde 3+3 veya 100 TL, 2015 yılı için de yüzde 3+3 zam teklif etti..

İşte hükümetin memura zam teklifi
İşte hükümetin memura zam teklifi
GİRİŞ 06.08.2013 13:14 GÜNCELLEME 07.08.2013 07:49
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 2,6 milyon memur ile 1 milyon 900 bin memur emeklisini ilgilendiren ve memur sendikaları ile hükümet arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde, hükümet 2 seçenekli teklifini sundu.

Buna göre, ilk teklifte kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarının hesaplanmasında kullanılan aylık katsayı, taban aylık katsayısı ve yan ödeme katsayısı ile sözleşme ücretlerinin 2014 Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 3+3, 2015 Ocak ve Temmuz aylarında da yüzde 3+3 oranında artırılması önerildi.

Hükümetin ikinci teklifi ise şöyle:

"2014 yılı için taban aylığı tutarında 100 lira brüt artış yapılması, kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarının hesaplanmasında kullanılan aylık katsayı, taban aylık katsayısı ve yan ödeme katsayısı ile sözleşme ücretlerinde 2015 Ocak ve Temmuz aylarında ise yüzde 3+3 oranında artış yapılması"

Hükümetin, öğretmenlerin eğitim ve öğretim tazminat tutarlarının 2014 yılı Ocak ve Temmuz aylarında 40+40 lira olmak üzere toplam 80 lira artırılmasını ve 4/C'li personele aile yardımı (çalışmayan eş ve çocuk için) ödeneği verilmesi ve ücretlerinde 150 lira brüt artış yapılmasını da önerdi.

Memurların, hükümetin teklifini kabul etmediği ve görüşmelerin devam ettiği öğrenildi.

YORUMLAR 70
  • Mustafa 10 yıl önce Şikayet Et
    taşeronu unuttular. taşeron işçiler ile ilgili düzenleme ne oldu. yerel yönetimlerde aynı oda içinde çalışan memur maaşı 3.000 tl yi bulurken, aynı oda içinde çalışan hamallık yapan taşeron 1000 tl maaş alıyor. sosyal adalet nerede ?
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 10 yıl önce Şikayet Et
    3 çocuk desteği. Sayın Başbakanımızın ısrarla üstünde durduğu 3 çocuk desteği henüz ortada yok. 3 çocuk denildi, tamam dedik. Ancak mali destek gelmedi. Üstelik 2014 yılında yüzdelik zam olmayacağı için anlaşılan sosyal yardımlarda da artış olmayacak...
    Cevapla
  • karadagli 10 yıl önce Şikayet Et
    yok artik..!!!. aglayan aglayana.bu ulkede asgari ucretle gecinen bir cok insan,bir cok aileler var.onlarin ALLAHI cani kani yokmu sukredin biraz "SUKUR".son zamanlarda cokca unuttugumuz maneviyatlardan biri HATIRLADINIZMI????
    Cevapla
  • Gürsada 10 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyona ezdirmedik yetmez!. Düşük gelirli insanların bazı temel malzemelere olan zamlardan etkilenmesi çok daha fazla olmaktadır dolayısı ile onların maaşındaki erimeye karşı genel enflasyon artışı oranında artış yetmez. Bu anlamda taşıt- yakıt- kira -ekmek- su - et- sebze -şarküteri -giysi gibi kalemler düşünülmeli ayrıca tasarruf için refah payı gibi ayrım yapmadan ücret iyileyştimesi yapılmalıdır. Bu konuda hata yapan yanılır. İnsanların manaya verdikleri önemden maddi sonuç çıkarmak çok yanlış olur. Bunu bazen yöneticiler anlamıyor. Kendi iktidarına yoruyor. Ata - Kaza -Kader her zaman geçerlidir.
    Cevapla
  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    demir işçileri % 27 zam aldı. heeeey devlet memurları siz kendinizi demir işçileri ile mi kıyaslıyorsunuz..size %1 bile çok..hatta fazla bile vermişiz birazını da alacağız demeleri lazım....haydi iyi bayramlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle