Türkiye en güvenli duraklardan biri

İngiltere'nin önde gelen tur operatörlerinden "Jet2holidays"in CEO'su Steve Heapy, "Suriye'deki savaş ya da Türkiye'ye karşı yapılan terör eylemleri kesinlikle İngilizleri korkutmuyor.

Türkiye en güvenli duraklardan biri
Türkiye en güvenli duraklardan biri
GİRİŞ 22.05.2013 19:17 GÜNCELLEME 22.05.2013 19:17

Türkiye en güvenli destinasyonlardan birisi. İstikrarlı bir hükümete sahip ve terörü yok etmek için etkin önlemler aldı" dedi.

Marmaris'teki bir otelde düzenlenen toplantıda Egeli turizmcilerle bir araya gelen Heapy, Türkiye'deki tur operatörleri ve otelcilerin firmalarına kapılarını sonuna kadar açmalarını beklediklerini söyledi.

Bu yıl en az 170 bin turisti Türkiye'ye getirileceklerini belirten Heapy, 2014 yılında bu rakamı 320 bine çıkarmak istediklerini kaydetti. "Türkiye'ye 5 yıl önce girdiğimizde hiçbir şey yok gibiydi" diyen Heapy, şu anda ise 59 uçaklarıyla yaklaşık 100 bin İngiliz turist getirdiklerini ifade etti. Dalaman'a bu yıl haftada 19 uçak indirdiklerini anlatan Heapy, Türk hükümetinin ve otellerin desteğiyle büyümek istediklerini bildirdi.

Bölgedeki olumsuz gelişmeleri İngiliz pazarı açısından değerlendiren Heapy, şunları söyledi:

"Suriye'deki savaş ya da Türkiye'ye karşı yapılan terör eylemleri kesinlikle İngilizleri korkutmuyor. Türkiye çok büyük ülke. Suriye ve bölge halkının sorunları var ama Türkiye en güvenli destinasyonlardan birisi. Türkiye istikrarlı bir hükümete sahip ve terörü yok etmek için etkin önlemler aldı. Müşterilerimizden aldığımız büyük bir şikayet yok."

Turist getirmek isten ve uçağı olan tur operatörlerine destek verilmesi çağrısı yapan Heapy, Türkiye'de uzun soluklu çalışmak istediklerini vurguladı.

KAYNAK: AA