Türkiye'nin ilk uzay turisti belirlendi

Bir ısınma cihazı firmasının ''Beni Uzaya Götür'' kampanyası kapsamında, İzmirli restoran şefi, Türkiye'nin ilk uzay turisti olacak.

Türkiye'nin ilk uzay turisti belirlendi
Türkiye'nin ilk uzay turisti belirlendi
GİRİŞ 01.04.2013 19:05 GÜNCELLEME 01.04.2013 19:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sapphire İstanbul'da gerçekleştirilen çekilişle, İzmir'deki bir restoranda şef olarak çalışan, 2 çocuk babası Ercan Kaygısız, kampanyanın talihlisi olarak belirlendi.

Çekiliş sırasında telefonla bağlantı kurulan Kaygısız, heyecanını ilk olarak eşiyle paylaştığını, iş arkadaşlarının durumun şaka olduğunu düşündüklerini belirtti.

UFO Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Yeşil ise Rus Kozmonot Yuri Gagarin'in uzaya çıkmasından bu yana yarım asrı aşkın bir sürenin geçtiğini anlatarak, bu süre içinde Türkiye'den hiç kimsenin adının uzayla anılmadığını söyledi.

Yeşil, ülkelerin uzay alanında güç gösterisi yaptığını aktararak, ''(Biz kim, uzaya çıkmak kim) demekle yetindik. Fakat artık UFO olarak bir dönemi kapatmış bulunuyoruz. Ercan Kaygısız UFO ile uzaya giden ilk Türk olarak tarihe geçti. Kendisini cesaretinden dolayı tebrik ediyorum'' dedi.

Ercan Kaygısız için 2013'ün son aylarında İstanbul'da başlayacak hazırlık programı, Amsterdam'da verilecek görev taktikleri kursu, yer çekimsiz ortam alıştırmaları, yapılacak deneme uçuşu ve yer çekimsiz ortam uçuşuyla devam edecek.

Özel uzay aracı ''Lynx Mk II'' ile yapılacak uzay seyahati, İstanbul'dan itibaren kaydedilecek.

YORUMLAR 4
  • Nizâmülmülk 11 yıl önce Şikayet Et
    maalesef fark bu, onlar uzayı yol geçen hanı yapıyor. onlar uzayı yol geçen hanı yapıyor, biz araçlarına alacakları turistlerden bir tanesinin türk olacağıyla gururlanıyoruz
    Cevapla
  • esat hayaloğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    Uzayda hayat olsa banane. konuyla alakalı değil ama içimden geçti , bazen bahsini getiriyoruz ya uzayda hayat varmı dünyaya benzer gezegen varmı filan... sonra diyorum "ulan asgari ücretlisin daha kendi gezegeninde ne filim dönüyor neler var gezmedin görmedin, onu geçtik kendi memleketini gezemiyorsun uzayda hayat olsa sanane, varsın uzayda millet çifte telli oynasın..." şizofrenlik işte, konuştukça konuşuyor insan....
    Cevapla
  • Ali Cakir 11 yıl önce Şikayet Et
    senol sarac rumuzlu arkadas cok güzel demis. Yahu uzaya bu restoran sefi gitse ne olur bir hic, sen kendi uydunu göndere biliyormusun o zaman gurur duyarim, elin esegiyle caka satilmaz. oraya harciyacagin parayi okul, hastahane veya baska bir hayir kurumuna bagisla sen uzaya degil cennete gidersin orasi daha güzel seni Türkiye böyle yadetsin. Saygi ve Sevgilerimle Ali Cakir
    Cevapla
  • şenol saraç 11 yıl önce Şikayet Et
    Turist. Türkiye'nin ilk uzay turisti Turist Ömer dir
    Cevapla