Katılım Bankaları için Megabank geliyor

Babacan, dünyadaki tüm katılım bankalarının merkez bankası olarak faaliyet göstermesi planlanan Megabank için çalışmanın başladığını söyledi

Katılım Bankaları için Megabank geliyor
Katılım Bankaları için Megabank geliyor
GİRİŞ 21.05.2015 09:39 GÜNCELLEME 21.05.2015 12:05
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Megabank’ın tüm katılım bankalarının likidite yönetiminde ve bir Merkez Bankası statüsünde faaliyet göstermesini istediklerini, ayrıca yatırım bankası fonksiyonunu da üstlenmesini istediklerini kaydetti.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği’nin genel kurulunda konuşan Babacan, “Türkiye, İslam Kalkınma Bankası ve Endonezya’nın üçlü olarak geliştireceği bir proje olarak, geçen ay İslam Kalkınma Bankası Başkanı ve Endonezya Maliye Bakanı ile üçlü toplantıda bunun yol haritasını çizdik” dedi.

Megabank’ın güçlü bir sermaye ve likidite yapısı ile kurulmasının önemine dikkat çeken Babacan, şunları söyledi:

“Biz Türkiye olarak en az 300 milyon dolar sermaye koyarız dedik. Endonezya ‘biz de hazırız’ dedi. Özel bazı kuruluşlardan da talep var. Bunun çalışmasını yoğunlaştırdık.”

Türkiye Merkez Bankası da dahil diğer merkez bankalarının katılım bankaları ile ilişkilerinde tereddüt oluştuğuna dikkat çeken Babacan, Megabank’ın fonksiyonlarından birinin likidite yönetimi olmasını ve dünyadaki tüm katılım bankalarının bir merkez bankası olarak çalışmasını, ayrıca bir yatırım bankası fonksiyonu da üstlenmesini istediklerini belirtti.  

YORUMLAR 18
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    su an ziraat bankasi bunyesinde katilim bankasi kuruldu ve genwl mudur u atandi
    Cevapla
  • ismail 8 yıl önce Şikayet Et
    Emin kardeş, faiz konusu teknik ve ilmi bir konu. Faiz bilgi ile tesbit edilir, görüntü ile bir işlemin faiz olup olmadığını anlayamazsınız. Bir cümle ile söylersek; Paranın alınıp satılması FAİZ, malın alınıp satılması ise TİCARETtir. Paradan para kazanmak FAİZdir ve kesinlikle haramdır. Maldan para kazanmak ise TİCARETtir ve helaldir. Katılım bankaları size para vermezler. Sizin istediğiniz malı peşin alıp size vadeli satarlar. Burada şunu da söylemek gerekir. Malesef kişisel yanlışlıklardan dolayı faize bulaştıkları doğrudur. Bir burada temel kurala bakarız. Kurallar ve sistem faizsizdir. Asla faize izin vermek. Kişisel hatalar da genel kuralları ve sistemi yok etmez.
    Cevapla
  • ohooooo 8 yıl önce Şikayet Et
    tam 8 senedir bekliyorum hep yapıyoruz yapıyoruz yapında bizde yatırım bankalarına daha sıkıfıkı olalım. şu faizden kurtaramadınız milleti. açın artık şu vakıflar ile halk bankın katılımını başlayın bunedir yahu yapıyoruz yapıyoruz ortada bişeyyok
    Cevapla
  • emin 8 yıl önce Şikayet Et
    Katılım bankaları kar payı adı altında diğer bankaları ikiye katladı faizin kılıf ismi sadece 70000'e 120 ay için 65000 diğer bankalar 47000 bin istiyor bu faizin daniskası değilmi el vicdan
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    paradan para kazanmak faizdir ama komisyoncu olarak almak istedigin mali satin alip sana vadeyle satmasi faiz degil ticarettir.
    Cevapla
  • bilal duran 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın babacan bu banka ticaret yapmalı mesela 50 bin lira ya alınan bir araba 65 bin liraya üzerine 15 bin lira kar koyulduktan sonra satılmalı ve bu banka ticaret yapan bi banka olmalı ayrıca arabayı alan kişiye kesinlikle para verilmemelidir bu atmış beş binlirayıda taksite böldükten sonra vatandaş 65 bin lira olarak ödemeli,dir ki ticaret olsun ve bankalar helal olsun bunu herşeyde yapabilirsiniz ev de traktorde kamyonda çiftçiler için gerekli alet edavat ta bizi bu faiz belasından en kısa zamanda kurtarın rabbimin naletledigi bi seyi türkiye üzerinden silin alın ve satın hepsi bu kadar basit allah yar ve yardımcınız olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle