''Türkiye'de kriz olursa tüm dünyada olur''

Garanti Bankası'nın çoğunluk hissesine sahip olan İspanya'nın BBVA Bankasının Başkanı Francisco Gonzalez çarpıcı bir açıklamada bulundu.

''Türkiye'de kriz olursa tüm dünyada olur''
''Türkiye'de kriz olursa tüm dünyada olur''
GİRİŞ 06.02.2015 10:59 GÜNCELLEME 06.02.2015 11:07
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Garanti Bankası'nın çoğunluk hissesine sahip olan İspanyol bankası BBVA'nın 2014 yılı rakamlarını bugün açıklaması sebebiyle basın toplantısı düzenleyen Gonzalez, Türkiye ile ilgili yöneltilen sorulara da cevap verdi.

Gonzalez, "Eğer Türkiye'de önemli bir kriz olursa, tüm dünyada olur. Türkiye istikrarlı olmazsa dünyanın büyük bir kısmı da olmaz" dedi.

Türkiye'de önemli bir ekonomik kriz olasılığını çok düşük gördüklerini söyleyen Gonzalez, BBVA'nin Garanti Bankası'nda "çok iyi bir yatırım yaptığını" belirterek, "Hiçbir şekilde buradan çıkmayı düşünmüyoruz. Tam tersine zamanla buradaki payımızı daha da artırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Gonzalez ayrıca, Yunanistan'da yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte yaşanan ekonomik gelişmeleri de değerlendirerek şunları söyledi;  

"Yunanistan, borç durumuyla ilgili Avrupa ile gerçek ve sürdürülebilir bir anlaşmayı hızlı bir şekilde yapmak zorundadır. Gerçek şu ki; Yunanistan'ın parası bitiyor, ne yatırım yapıyor ne de istihdam sağlıyor. Her geçen gün daha da kötü. Diğer yandan şunu da belirtmek gerekir ki; avronun geleceği Yunanistan'a bağlı değil."  

Yunanistan ile İspanya'nın kıyaslanamayacağını vurgulayan BBVA Başkanı, "Birbiriyle hiç alakası olmayan ülkeler. İspanya, Yunanistan'dan 5 kat daha büyük bir ülke. Finans sistemi de Yunanistan'ın 7 kat üstünde" dedi.

YORUMLAR 19
  • Alper 9 yıl önce Şikayet Et
    Görüntüye bakılırsa Türkiyede kriz olsa eminim en çok sevineçekler dış düşmanlarımızdan çok kriz tellallığı yapanlardır,amaçları zaten kriz cıkarmak..Krizde zil takıp oynayaçak olanlar da herhalde bu ülkenin çocukları olabilir mi?ne günlere kaldık.
    Cevapla
  • ttfvol 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ne içiyor çok merak ediyorum. dana kıyma kg si olmuş 33 TL (at eşek eti isteyen kg sini 11 TLden alabilir), karnabahar geçen hafta tanesi pazarda 5 TL, salatalık kg si olmuş 3 TL, benzin varil fiyatı inmesine rağmen çıktı 4.5 TL seviyesine, dolar olmuş 2,50 bu kriz olmayan hali ise kriz oldumu ne olacak acaba...
    Cevapla
  • güven 9 yıl önce Şikayet Et
    verin gazı......sonrada süründürün
    Cevapla
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    işte dünya biliyor bizdeki cacıklar bilmiyor bunu %52/55 bunu iyi biliyor chp mhp paralele bilmse ne olurki çokmu önemli dünya lidermizle yürüyoruz inşallah erdogan var oldukça chp mhp paralel daha çok nal toplar vesallam
    Cevapla
  • Serkan 9 yıl önce Şikayet Et
    Tabi Gonzalesin tuzu kuru Garanti bankası ona çalışıyor , bende olsam altın yumurtlayan tavukları küstürmem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle