Dankner iflas ederse İsrail'in sonu gelebilir

Tarihinin en büyük mali krizini yaşayan ve protestoların eksik olmadığı İsrail'in geleceği 58 yaşındaki bir milyarder iş adamına bağlı...

Dankner iflas ederse İsrail'in sonu gelebilir
Dankner iflas ederse İsrail'in sonu gelebilir
GİRİŞ 10.09.2012 08:24 GÜNCELLEME 10.09.2012 15:43
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

GSM sektöründen süpermarket zincirine sigortacılıktan çimento tekeline kadar İsrail ekonomisinin hatırı sayılır bir büyüklüğünü elinde tutan Nochi Dankner'in Holdingi IDB iflas bayrağı çekmek üzere. 18 ailenin yüzde 60'ını elinde tuttuğu İsrail ekonomisinin en büyük ailesi ise Danknerler. Dankner ailesi ekonominin yüzde 18.7'sini elinde bulunduruyor. İsrail'de en büyük 500 firmanın oluşturduğu 172 milyar dolarlık gelirin 57.4 milyar dolarını en zengin 19 kişi elinde tutuyor.

İSRAİL'İ BERABERİNDE GÖTÜRECEK

Uzmanların "Beraberinde İsrail ekonomisini de götürecek" yorumlarını yaptıpı Nochi Dankner, geçtiğimiz günlerde çalışanlarına yönelik "Zor günlerden geçiyoruz. Hiçbirimiz için kolay değil" diye başlayan bir mektup yolladı. Borç batağındaki firmanın batışının İsrail ekonomisinde domino etkisi yaparak krizi derinleştireceği tahmin ediliyor. İsrail'i özellikle Filistin ayaklanmalarının artışında ve Lübnan savaşında destekleyen Dankner'in oldukça büyüyen holdingini su üstünde tutmaya çalıştığı belirtiliyor. Yüz milyonlarca dolar borcu biriken holdingin önümüzdeki dönemde borçlarını ödemekte sıkıntı çekeceğine ise kesin gözüyle bakılıyor.

"DOMİNO ETKİSİ YAPACAK"

İsrail Sosyal ve Ekonomik Gelişme Merkezi Direktörü Daniel Doron, mevcut durumda yaşanacak bir krizin ekonomiyi finansal krizden daha fazla etkileyeceğini çünkü ekonominin büyük bölümünün Dankner tarafından kontrol edildiğini belirtti. Doron, "Domino etkisi yapacak. Kreditörler para kaybedecek. Bir çok insan işinden olacak. Büyük bir trajedi olacak" dedi.

PROTESTOLAR BİTMİYOR

İsrail'de yüz binler ekonomideki kötü gidişi protesto için sokaklara döküldü. Ülkede özellikle gelir dağılımı adaletsizliği nedeniyle her hafta gösteriler düzenleniyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 37
  • bgungor 11 yıl önce Şikayet Et
    israilin gayrimeşru çocukları. amerika ve dünyadaki sayılı zenginler basar doları kim hesap soracak,kime hesap verecek. dünyayı amerika dahil kimin ele geçirdiğiğni düşünüyorsunuz ki.
    Cevapla
  • ali kocabaş 11 yıl önce Şikayet Et
    batar inşaallah ve böylece israilde batar. bu yorumu sırf israilin müslümanlara yaptığı haksız saldırgan politikasından ve eylemlerinden dolayı yapıyorum. danker batarsa bile ailesinin ve kendinin geçimini garatiye alır. ama onun batması israili batıracaksa "ey danker sen bir ülke ile anlaş ve israili terket ve batmaya razı ol yani bat" çünkü sen batarsan böylece bir sürü masum can kurtulacak. hem belki savaş suçlarından da kurtulup başka savaşların finansörü olamazsın ki çok iyi olur
    Cevapla
  • Murat Taner 11 yıl önce Şikayet Et
    israil'in ekonomik, askeri ya da siyasi gücüne bu haberlere bakarak değerlendirmelerde bulunmam çok zor ama. bildiğim garanti dediğim tek mutlak güç allah(c.c.)'ındır. o kadir-i mutlaktır. zulüm edenler ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar asla ebed olamazlar. bir gün o güçleri onları yıkıverir de nasıl olduğunu kendileri de anlamaz, büyük bir şaşkınlık onları yakalayıverir. bunun örnekleri insanlık tarihinde çoktur. ne de güçlü toplumlar, yıkılmaz denilen zulüm toplumları bir bir yıkılmış, rezil rüsva olmuşlardır. kendileri de aslında bunu bilmekte fakat nefislerini ilah edindiklerinden kibir ve enaniyetlerine laf geçirememektedirler. allah ıslah etsin. allah tüm müslüman kardeşlerimizi korusun yeryüzündeki nurunu bir an evvel tamamlasın inşallah.
    Cevapla
  • Hamza D. 11 yıl önce Şikayet Et
    ben batarım israil batmaz... bu tanker manker kim yahu dünya üzerinde ne kadar büyük holdıg varsa çoğu yahudi menşeyli bir tanker batar on tanker gelir adamlar kurmuş sistemi kim takar televiv dankneri ni
    Cevapla
  • düşünü yorum 11 yıl önce Şikayet Et
    israil'in gerçek gücü. israil algılanan gücü ve mosadı ile dünya ya ahkam kesiyor. oysa ki gsmh rakamı 200 milyar dolar civarında. yani pek önemli sayılmaz. o rockefeller, rothshilds ler de israil için kaç milyar dolarlarını feda edecekleri sanıyorsunuz? hatırlayın israil'in savunma sanayi devini bizim tsk ihale vererek ayakta tutuyordu. yani israilin gerçek gücü algılanandan çok daha az.. tayyip erdoğan a kızmalarının nedeni ise israil'in algılanan gücüne darbe vurmasıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle