Narenciye ve üzüm ihracatına destek

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bu yıl narenciye ihracatına 200, üzüm ihracatına da 80 TL destek verileceğini bildirdi.

Narenciye ve üzüm ihracatına destek
Narenciye ve üzüm ihracatına destek
GİRİŞ 16.08.2012 22:02 GÜNCELLEME 16.08.2012 22:02

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Sarıkaya köyündeki futbol sahasında düzenlenen iftar yemeğine katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, her zaman üreticinin yanında olmaya özen gösterdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Biliyorsunuz narenciye ve yaş meyve sebzede, ihracat destekleri veriyoruz. Buradaki temel amacımız üreticinin desteklenmesi. Ama ihracatçı desteklenirken zaman zaman sıkıntıların yaşandığı yönünde duyumlar aldık. Biz de bu kapsamda artık üreticinin desteklenmesi yönünde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileriyle oturup konuştuk. İlk kez açıklıyorum, bu yıl narenciye için 200, üzüm için 80 TL destekleme yapılacak. Biz bu sezon son kez ihracata destek vereceğiz. Bundan sonraki süreçte Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, üreticiyle desteklemeleri konuşacak. Buradaki temel amacımız da üreticinin zarar görmemesi.''

Mersin'deki gezileri sırasında üreticilerden Ziraat Bankası'na olan borçların 1 yıl ertelenmesi yönünde talep aldıklarını anlatan Çağlayan, ''Ankara'da gerekli görüşmeleri yaptık. Artık Mersin de borçları 1 yıl ertelenen iller arasına girdi. Hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

KAYNAK: AA