Maliye'den araç sahiplerine müjde

Maliye Bakanlığı tarafında Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği'nde değişikliğe gidilerek hurda araç model yılını 1985 yılından 1990 yılına çekti.

Maliye'den araç sahiplerine müjde
Maliye'den araç sahiplerine müjde
GİRİŞ 04.08.2012 10:37 GÜNCELLEME 04.08.2012 14:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Taşıtlarını 31 Aralık 2014 tarihine kadar hurdaya çıkartanlara tahakkuk etmiş ve ödenmemiş olan motorlu taşıtlar vergisi ile gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve tescil plakasına kesilen idari para cezalarını kaldırdı.

Maliye Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği'nde, daha önce hurdaya çıkartılacak olan araçlar için öngörülen 1985ve daha eski model şartı, 1990 ve daha eski araçlar şeklinde düzenlendi. Hurda araçlar için tanınan süre ise 31 Aralık 2014 olarak ilan edildi.

Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği'ne göre, model Yılı 1990 ve daha eski olan taşıtlara İlişkin yapılacak işlemde, taşıtlarını en geç 31Aralık 2014 tarihine kadar il özel idarelerine veya Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Hurda İşletmesi Müdürlüğü hurda müdürlüklerine teslim ederek, Karayolları Trafik Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak taşıtlarını hurdaya çıkarmak suretiyle kayıt ve tescillerini sildirmeleri halinde, tescil kayıtları silinen taşıtlarına ilişkin olarak 31 Aralık 2014 tarihine kadar tahakkuk etmiş ve ödenmemiş olan motorlu taşıtlar vergisi ile gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve 28 Şubat 2009 tarihine kadar tescil plakasına kesilen idari para cezaları alınmayacak.

Tebliğe göre, İlgili trafik tescil kuruluşunda adlarına kayıt ve tescilli model yılı 2000 veya daha eski taşıtı olup, bu taşıtı 28 Şubat 2009 tarihi itibarıyla mevcut olmayan veya herhangi bir nedenle motorlu taşıt vasfını kaybetmiş bulunanlar içinde tescil silme işlemlerinde vergi borcu ödeme indirim ve para cezalarının kaldırılması kolaylıkları da getirildi.

YORUMLAR 4
  • Ebu-Yunus 11 yıl önce Şikayet Et
    tek evi ve arabası olandan vergi alınmasın.adaletse niyetiniz... motorlu araçlar vergisi tek arabası olandan alınmasın.emlak vergisi tek evi olandan alınmasın.çünkü bunlar zaruri ve insani ihtiyaçlardır.tek evi ve arabası olan zengin değil, normal bir vatandaştır.gelin ondan sonra adaletten ve kalkınmadan bahsedelim.yoksa palavra sıkmayı bırakın.
    Cevapla
  • kaos77 11 yıl önce Şikayet Et
    gödermelik teşfik bu. adam evinin önünde kullandığı eski arabasını niye hurdaya cıkarsın ki, birde üstüne üstlük bir sürü angaryayla uğraşşın hangi aklı başında vatandaş bunu yapar, ha belki vergi dairesi vatandaşın başka bir işlemleri için senin felanca araba içinj vergi borcun varmış önce onu hallet diyerek köşeye sıkıştırısa belki, malum vergi dairesi bu konularda uzman. asıl teşfik eski arabanı getir yenisini bilmene kadar indirim le al demeyle olur buda hükümetin işine gelmez araba ithalatı patlar cari açık artar vs. ama bunu yerli araç alırken yaparsa güzel olur gerçi kendi ürettiğimiz araçta yok, noldu bu tofaş koç yerli araba üretecekti sesi kesildi.
    Cevapla
  • Mustafa Taşkömür 11 yıl önce Şikayet Et
    eeee adalet. siz devlet olarak 50.000 tl kasko bedelli 1300 cc otomobilden 240,00 tl x2 = 480,00 tl senelik vergi alırken yine 15.000 tl kasko bedelli bir kapalı kasa markasını burda yazmayacağım gaz tenekesine senelik 1.040,00 tl mtv isteyin aradaki adaletsizliğe bakın ondan sonrada millet ,bu adaletsizliği kendince çözmeye çalışır size olan borcunu ödemez veya gücü yetip ödeyemez birikir birikir başınıza bela olur zamanında makul bir vergi isteseydiniz elinizde para olacaktı şimdi ne var 10 senelik istediğinize karşılık hurda bedeli olarak 1 senelik vergi var.adalet adalet adalet elden bırakmamak lazım.hala mtv nin bu haksız dağılımını protesto ediyorum.17,000 liralık arabama 8,000 liralık kamyonetimin yarısını vergi olarak ödüyorum.7 senede benden kamyonetin fatura bedelinin yarısını mtv olarak geri aldı boğazımdan keserek ederek ödedim eh ayaklarına dolaşıyor adalet ilahi adalet
    Cevapla
  • Mehmet Akif ÖZEMİR 11 yıl önce Şikayet Et
    bunun neresi müjde!. evet biz dürüst vatandaşlar saf saf vergimizi cezamızı ödeyelim. ödemeyenlere af gelsin. onlardan alınacak paralar bizlerden çeşitli şekillerde vergi ya da başka adlar altında alınsın. uyanıklar elektrik faturası ödemesinler biz onlarınkini de ödeyelim. sıkıysa bir ay geciktirelim, hemen elektriğimizi keserler. yani bu ülkede dürüst vatandaş demek devletin gözünde aşağıdaki anlamlara geliyor: dürüst vatandaşlar=enayiler=saflar=tepesine binilecekler=bizler=dahasına benim terbiyem müsade etmiyor.
    Cevapla