Hisarcıklıoğlu'ndan Almanya'daki gurbetçilere uyarı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ''800 bin Türk, 80 milyonluk Almanya'da söz sahibi olamıyorsa hatayı kendimizde aramalıyız'' dedi.

Hisarcıklıoğlu'ndan Almanya'daki gurbetçilere uyarı
Hisarcıklıoğlu'ndan Almanya'daki gurbetçilere uyarı
GİRİŞ 07.06.2012 22:22 GÜNCELLEME 07.06.2012 22:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hisarcıklıoğlu, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nca düzenlenen ''Yurtdışında Yaşayan Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması'' etkinliği kapsamında verilen akşam yemeğinde, TOBB'un son bir yılda 1,3 milyon kişiye istihdam ve Türkiye'de 140 milyar dolarlık yatırım yapan bir çatı örgütü olduğunu söyledi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) hakkında da bilgi veren Hisarcıklıoğlu, DEİK'in özel sektörü yurt dışında tanıtmak için kurulduğunu ifade etti.

TOBB'un 10 sene önce yurtdışında hiçbir yere üye değilken, bugün Avrupa Odalar Birliği'nin başkan yardımcılığını yürüttüğünü dile getiren Hisarcıklıoğlu, ''Türkiye olarak Avrupalı iş adamlarının hak ve hukukunu koruma noktasına geldik'' diye konuştu.

Türkiye'nin 200'den fazla ülkeye mal sattığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, kendilerinin de Türk iş dünyasını yurt dışındaki kuruluşlarda temsil etmeye çalıştıklarını vurguladı.

Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak gibi bir hedefi bulunduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, ''Bunu yapacak gücümüz var'' dedi.

Türk girişimcisinin yeryüzünün her noktasında bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin küresel bir açılım içinde olduğunu ifade etti.

ABD'de yaklaşık 300 milyon kişinin yaşadığına ve bu nüfusun içinde 6 milyon 200 bin Yahudi bulunduğuna değinen Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

''ABD'de seçilen başkan 6 milyon 200 bin kişinin hatrına İsrail'e selam gönderiyor. Dünya devi olan ABD'nin siyasetini 6 milyon 200 bin kişi yönetiyor. Biz 80 milyon kişinin yaşadığı Almanya'da 800 bin kişi Yahudiler kadar etkin miyiz? Hayır. Akıllı insanlar hatayı kendinde arar. 800 bin Türk, 80 milyonluk Almanya'da söz sahibi olamıyorsa hatayı kendimizde aramalıyız. Başkan olmak önemli ama başkanın etrafında kilitlenmek de önemli. Biz millet olarak dar günde birlikte olabiliyoruz. Ama rahata erdiğimizde her birimiz bir başı çekiyoruz. Almanya'da da eksikliğimiz bu.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    almanyada tahminen 25 bin yahudi asıllı var ama ?. hepsi bir çatı altında toplanmış yeri geldiğinde meclise sözlerini geçiriyorlar. biz 50 yıldır oradayız malesef biraraya gelemedik.!
    Cevapla
  • Sabit Kal 11 yıl önce Şikayet Et
    tokmağı alıp başınıza çalasım geldi! nefret ediyorum suçu hep halka atışınızdan.. bu millete daha düne kadar üçüncü sınıf vatandaş muamelesi yapışınızı, başörtüsü, sakal yüzünden çektirdiğiniz çileyi, 40-50 sene boyunca vatandaşlarla asla ilgilenmeyişinizi, problemim var diye yanınıza danışmaya gelen bazen tekme-tokat konsolosluklardan atışınızı, konsolosluğa girmenin fbı binasına girmekten daha zor olduğunu (çelik zırhlı, biri kapanmadan diğeri açılmayan, sanki uçağa biner gibi kontroller vs.), konsoloslukta çalışanların kendini bir şey sanıp vatandaşa aşağılamalarını henüz unuttukmu sandınız? şimdi çıkmış saçmalıyorsunuz! yok neymiş, bir avuç yahudi amerika'da vs. siz önce vatandaşınızı israil'in kendi vatandaşını sevmesi kadar sevmeyi öğreninde, sonra konuşun. sahi şimdiye kadar neredeydiniz, bizler avrupa'da hor görülüp, sahipsiz dolaşırken, kendi konsolosluklarımızdan avrupa'nın yabancılar dairesinden daha çok korkuyorduk. şimdi ahkam kesiyorsunuz!
    Cevapla
  • ibrahim ergül 11 yıl önce Şikayet Et
    ne 800bini. 3 milyon türk var almanyada.
    Cevapla