Memur zammı Resmi Gazete'de yayımlandı

Hükümet ile memurlar arasında yapılan toplu sözleşmeye ilişkin Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Memur zammı Resmi Gazete'de yayımlandı
Memur zammı Resmi Gazete'de yayımlandı
GİRİŞ 01.06.2012 10:58 GÜNCELLEME 01.06.2012 11:35

2012 ve 2013 yılları için kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal hakları belirlemek üzere gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde yerel yönetimler hizmet kolu dışında kalan hizmet kollarına ve kamu görevlilerinin geneline yönelik mali ve sosyal haklar üzerinde taraflar arasında toplu sözleşme imzalanamadığı ifade edilen kararda, bunun üzerine konunun Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na intikal ettirildiği belirtildi.

Kurul kararına göre, toplu sözleşme 1 Ocak 2012-31 Aralık 2013 tarihleri arasında uygulanacak.

Katsayıların yeniden belirlendiği karara göre, toplu sözleşme hükümlerinden bazıları şöyle:

-Memurlara 1 Ocak-14 Haziran 2012 için yapılması gereken fark ödemeleri hesaplanmasının ardından ödenecek.

-4/C'lilerin çalışma süresi 11 ay 28 güne çıkarılacak.

-Burs alan veya devletçe okutulan çocuklar için aile yardımı ödeneği verilecek.

-Kamu iktisadi teşebbüslerince bedeli karşılığı kamu konutu tahsis edilen personelden, her yıl Milli Emlak Genel Tebliğlerince yayınlanan kira birim bedellerinin yüzde 85'i tahsil edilecek.

-4/C'lilerden normal çalışma saatleri dışında fiilen çalışanlara bu çalışmaları karşılığında ayda 50 saati geçmemek üzere fazla çalışma ücreti ödenecek.

-Yardımcı hizmetler sınıfında yer alan itfaiye kadrosunun hizmet sınıfı genel idare hizmet olarak uygulanacak.

-Hakkında disiplin soruşturması yürütülen kamu görevlisinin üyesi olduğu sendikanın temsilcisi yüksek öğretim kurulları, disiplin ve yüksek disiplin kurullarında yer alacak.

-İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilen memurlar ile sözleşmeli personele Cumhurbaşkanlığı seçimi ile genel seçim dönemlerinde belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 5 katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenecek.

-Eğitim-öğretime kar tatili ve benzeri sebeplerle ara verilmesi halinde görevini yerine getiremeyen öğretmenlere de ek ders ücreti verilecek.

-Öğretmenlerin yılda 1 kere aldıkları 600 TL'lik öğretim yılına hazırlık ödeneği, 700 TL'ye çıkarılacak.

-İLKSAN'a üyeliğin gönüllü hale getirilecek.

-Kadrolu kamu görevlilerinin yararlandığı ücretsiz yemek hizmetinden sözleşmeli personeller de yararlanacak.

-Örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki yöneticilere ödenen ek ders ücreti, ikili öğretim yapan örgün eğitim kurumlarındaki yöneticilere ders yılı süresince haftada 2 saat artırımlı ödenecek.

-Yüksek lisans ve doktora yapmış öğretmenlere, fiilen girdikleri dersler için ödenecek ek ders ücretleri sırasıyla yüzde 5 ve yüzde 15 artırımlı ödenecek.

-Sağlık Bakanlığı 112 acil sağlık hizmetleri kapsamında sağlık teknikeri olarak görev yapan ve asli görevlerinin yanında ambulans şoförlüğü görevini de yürüten personele, öngörülen performans puanlarına 10 puan daha ilave edilecek.

-Sağlık Bakanlığındaki tabip dışı personel ile üniversite hastaneleri ve Adli Tıp Kurumu'ndaki tüm personelin döner sermayelerinden ek ödeme tutarı kadar olan kısmı, aylıklarla ödenecek.

-112 acil sağlık hizmeti personeli döner sermayelerini 'özellikli birim' kapsamından alacak.

-Sağlık personelinin nöbet ücretleri dini bayram günleri için yüzde 20 artırımlı ödenecek.

-Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde arazide fiilen çalışanlara, çalıştıkları her gün için kadastro tazminatı ödenecek.

-Bölge sınırı esas alınarak yapılan seyyar görev tazminatı ödemelerinde il sınırı esas alınacak.

-TCDD'de görevli personel ile eşi ve çocukları yılda 2 kez demiryollarında ücretsiz seyahat edebilecek.

-Orman yangınları ile mücadele eden Orman Genel Müdürlüğü taşra teşkilatı personeline, koruyucu giyim ve donanım malzemesi verilecek.

-Orman Genel Müdürlüğü'nün taşra teşkilatında çalışan ve yangın söndürme uçaklarında fiilen görev yapanlara her uçuş günü için tazminat ödenecek.

-Orman Genel Müdürlüğü'nün taşra teşkilatında çalışan personelden çalışma saatleri dışında orman yangınlarına doğrudan müdahale edenlere, mayıs ayı başından kasım ayı sonuna kadar ayda 50 saati geçmemek üzere fazla çalışma saat ücretinin beş katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenecek.

-Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü orman muhafaza memurları, resmi üniformalı oldukları sürece belediyeler tarafından işletilen toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacak.

-Enerji hizmet kolu kapsamında bulunan kurum ve kuruluşlarda zehirli, gazlı ve radyasyonlu ortamlarda bilfiil çalışan personele, koruyucu gıda mad