Memurun umut günü: Devlet % 30 verir mi

Yaklaşık 6 milyon kişinin beklediği zam pazarlığı başlıyor. Memur sendikaları ve hükümet, ilk toplu sözleşme görüşmesi için bugün masaya oturuyor...

Memurun umut günü: Devlet % 30 verir mi
Memurun umut günü: Devlet % 30 verir mi
GİRİŞ 30.04.2012 08:02 GÜNCELLEME 30.04.2012 08:02
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

6 milyona yakın kişinin beklediği gün geldi, çattı. Sendikalar ve hükümet, memur maaş artışını belirleyecek ilk toplu sözleşme görüşmesi için bugün masaya oturuyor.

FARK ÖDENECEK

2.5 milyon memur, ile zamları memur maaşına endeksli olan 1.9 milyon memur emeklisi, 1.4 milyon yaşlı ve engelli, 105 bin gazi, şehit yakını ve köy korucusu ile 53 bin muhtar, pazarlığa kilitlendi. Toplu sözleşme ile 2012 ve 2013 yılları için geçerli olacak zam oranları ile diğer mali ve sosyal haklar belirlenecek.

Toplu sözleşme 1 Ocak 2012'den itibaren geçerli olacağı için memurlara zam farkı ödemesi de yapılacak. Toplu sözleşme masasında memurları temsil edecek 3 büyük konfederasyon tekliflerini hazırladı. Memur- Sen kamu çalışanlarının maaşlarına 2012 yılı için yüzde 16, 2013 içinse yüzde 14 oranında yüzdelik zam yapılmasını istiyor. Taban aylığa ise 2012 için 120, 2013 içinse 80 TL artış yapılmasını talep ediyor.

Türkiye Kamu- Sen, 2012 için yüzde 20 zam istiyor. Tüm kamu görevlilerine ve emeklilerinin taban aylığına yansıtılmak üzere 100 TL artış ve ayrıca özel hizmet tazminat puanlarının 100 TL artırılmasını talep ediyor. KESK ise kamu çalışanlarının maaşlarına 2012 için yüzde 30 zam yapılmasını istiyor.

Takvim

YORUMLAR 19
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    en büyük ekonomiyi diyor hükümet bol zam yapar. amma memura değil benzine elektiriğe doğalgaza yapar..vesselam
    Cevapla
  • huzurislamda 11 yıl önce Şikayet Et
    %10 un altı demek memur eziliyor demek hakkı yeniyor demek. karşı tarafın acayip tekliflerine karşı %30 isteğini anlayışla karşılamak gerek.bir zamanlar yüzde 50 zam verilen memur 3 lerle uyutulmaya çalışılıyor.Hakettiği değeri almak şöyle dursun pazarlanmasından bahsediliyor.yazıyı da o kadar uzun tutmuşsunuz ki millet okumasın tartışmanın dışında kalsın yorum falan yazmasın mantığı sanki.HAK VERİLMEZ ALINIR hakkım neyse vereceksin kendine bir gecede jet zam yap,yeri gelince kıyak emeklilik yap,makam arabanı yenile eee bize yok mu? doğalgaza elektriğe son yıllarda yapılan zam toplamı neyse memura da en az o kadar zam yapılmalı.ara ara yapılan zamlarla vatandaş ne kadar zam yapıldığını bilemez duruma getirildi.hakkımızı seçimlerde ararız siz merak etmeyin.
    Cevapla
  • sabriye 11 yıl önce Şikayet Et
    SENDİKALARDA ABARTMIŞ OLMAYACAK İSTEKLERLE MEMURA ŞİRİN GÖRÜNMEYE ÇALIŞIYORLAR. Sendikalar makul istekde bulunmayarak inandırıcılığını yitirmiştir. gerçekci olmalılar.%10 versinler öpde başınıza koyun sanki sendikacılar başbakan olsalar yine vermezler.olsa devlet niye vermesin hazır oy almış olur.devlette ayağını yorgana göre uzatmalı.
    Cevapla
  • TAMER ÖZDEMİR 11 yıl önce Şikayet Et
    NE ZAMMI!. Özel sektör çalışanları maaşlarını bile alamazken, asgari ücret ortadayken ve işsizlik haddini aşmışken bu zam da ne oluyor? Hem de %30! zaten standart bir memurun 1500 ortalama maaşı var ve 5 milyondan fazla insan bu maaşa çalışmak için KPSS ye hazırlanıyor! Ne bu adaletsizlik! Bence zam falan verilmemeli...
    Cevapla
  • emrah dönmez 11 yıl önce Şikayet Et
    Halimize şükürler olsun. Yüksek zamlar ekonomiyi etkileyebilir ama memurda parayı yastık altı yapmayacak, istesede yapamaz babadan kalma bir mal varlığı, işletme vb yoksa. Yine piyasada harcayacak esnaf kazanacak ekonomi canlanacak. Alıpta paranın turşusunu kurmayacak ya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle