'İsviçre yüzde 1 büyüme bekliyor'

İsviçre Merkez Bankası Başkanı Thomas Jordan, ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 1 seviyesinde büyümesini beklediklerini söyledi.

'İsviçre yüzde 1 büyüme bekliyor'
'İsviçre yüzde 1 büyüme bekliyor'
GİRİŞ 27.04.2012 16:59 GÜNCELLEME 27.04.2012 16:59

İsviçre hükümetinin geçen hafta Merkez Bankası Başkanlığını onayladığı Jordan başkent Bern'de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bu yıl ekonominin yüzde 1 büyümesini beklediklerini, bunun işsizlik oranının artmasına sebep olabileceğini, ancak enflasyon için şimdilik risk bulunmadığını belirtti.

''Son ekonomik veriler, büyüme oranları muhtemelen düşük olmasına rağmen uluslararası ekonomideki toparlanmanın devam edeceğini gösteriyor'' diyen Jordan, Merkez Bankası'nın genişlemeci para politikası ve fazla değerli İsviçre frankının değerini düşürme çabalarının sonucu faiz oranlarının muhtemelen uzun süre düşük kalacağını ifade etti.

Jordan, ''Merkez Bankası bu yıl için yüzde 1 seviyesinde ekonomik büyüme bekliyor. Bu ılımlı ekonomik ivme muhtemelen gelecek birkaç çeyrekte işsizlik oranında ılımlı yükselmeye sebep olacak'' dedi.

İsviçre'de öngörülebilir gelecekte enflasyon riski görünmediğini belirten Jordan, düşük faiz oranlarının ''dengesizlik'' oluşturmaya ve ''İsviçre tutsat ve emlak piyasasında ters gelişmeler işareti vermeye'' başladığını vurguladı.

Jordan, Merkez Bankası'nın 1,20 İsviçre frankını 1 avroya sabitlemesinin etkili olduğunu, ancak ''ülkenin ekonomik büyümesinin bir kez daha uluslararası gelişmelere bağlı olduğunu'' kaydetti.

Küresel finansal krizin etkili olduğu 2009 yılında yüzde 1,9 daralan İsviçre ekonomisi, 2010 yılında yüzde 2,7 büyürken, geçen yıl ise yüzde 1,9 büyüdüğü tahmin ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL