Babacan: 2002 ile bugün arasında çok fark var

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 2002'deki Türkiye ile 2012'deki Türkiye arasında büyük fark olduğunu rakamlarla ortaya koydu.

Babacan: 2002 ile bugün arasında çok fark var
Babacan: 2002 ile bugün arasında çok fark var
GİRİŞ 14.04.2012 21:58 GÜNCELLEME 14.04.2012 21:58

Çankırı AK Parti 4. Olağan Kongresi, Çankırı Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda yapıldı. Kongreye katılan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan, bu kriz dönemine kadar siyasi reformlar, ekonomik reformlar yaptıklarını, bunun sonucu gerçekten mali bünyenin güçlendiğini söyledi. Babacan, "Çok şükür Türkiye, bu sınavı alnının akıyla verdi. Başta Yunanistan olmak üzere Avrupa’nın ekonomik durumu çok kötü, Yunanistan, 150 bin devlet memurunun işine kademeli olarak son vereceğini duyurdu. Avrupa’da görülen bu ekonomik sıkıntılar ve memurların işten çıkarılması durumu hiç bir zaman ülkemizde insanların aklından geçmiyor." diye konuştu.

Babacan, yapılan reformların sadece ekonomik alanda değil ileri bir demokrasiye sahip olmanın alanında da yapıldığını söyledi. Eğitim sistemine de değinen Babacan, “Türkiye’de öğrencilerimize, ailelere seçenekler belirliyoruz. Seçmeli dersler çoğaldı, illa belli bir kalıbın içerisinde çocukların yetişmesini istemiyoruz. İsteyen istediği alanda kendini yetiştirsin, gelecek nesiller bizi biz yapan değerleri anlar, benimsersek ilerde Türkiye o kadar güçlü bir ülke olacaktır." diye ifade etti.

Belediye Başkanı İrfan Dinç ise göreve geldiklerinden beri birçok güzel işleri meydana getirdiklerini ifade etti. Dönemlerinde Türkiye’de ilk defa Çankırı’da Kentsel dönüşümü başlattıklarını söyleyen Başkan Dinç, bununla birlikte büyük gayretlerle açtıkları AVM’de 400 kişinin çalıştığını dile getirdi. Bu istihdam edilen kişilerin 3 fabrikada istihdam edilecek kişi sayısına denk olduğunu söyleyen Dinç, “İnsana hizmet hayırların en büyüğüdür.” şeklinde konuştu.

Çankırı Valiliği'ndeki ziyaretin ardından Tarihi Çamaşırhane'de yemek yiyen Ali Babacan, daha sonra Buğday Pazarı Medresesi'ni ve Taş Mescid'i gezdi.

KAYNAK: AA