Bej Kitap ABD için iyi şeyler söyledi

ABD Merkez Bankasının (FED) kendisine bağlı 12 bölgeden aldığı ekonomik verilere dayanarak hazırladığı ''Bej Kitap'' adlı rapora göre ABD

Bej Kitap ABD için iyi şeyler söyledi
Bej Kitap ABD için iyi şeyler söyledi
GİRİŞ 12.04.2012 10:00 GÜNCELLEME 12.04.2012 10:00

ABD ekonomisinin büyümeyi sürdürdüğü ve istihdamın toparlandığı bildirildi.

ABD Merkez Bankasının (Fed) kendisine bağlı 12 bölgeden aldığı ekonomik verilere dayanarak hazırladığı ''Bej Kitap'' adlı rapora göre, bu bölgelerin her birinde ekonomi şubat ayı ortasından 2 Nisan'a kadar geçen sürede adım adım büyüdü, istihdam istikrarlı seyir izledi ya da ülkenin büyük bölümünde arttı.

Mart ayında tarım dışı istihdamdaki artışın yavaşlamasının geçici olabileceği belirtilen raporda, istihdamın imalat, gemicilik, enformasyon teknolojisi ve profesyonel işletme hizmetlerinde yükseldiğine işaret edildi.

Tüketicilerin harcamaya devam ettiği, bütün bölgelerde perakende satışların yükseldiği, dört bölgede perakende satışları için kısa vadeli görünümün olumlu olduğu kaydedilen raporda, konut sektörünün birçok bölgede düzeldiği ve banka kredilerine talebin arttığı ifade edildi.

Birçok bölgede işletmeler artan akaryakıt fiyatlarıyla ilgili kaygılarına dikkati çekti.

Fed Başkanı Ben Bernanke, ekonominin, işsizlik oranında son zamanlardaki düşüşün sürmesine katkıda bulunmak için çok yavaş büyüdüğünü açıklamıştı.

ABD'de geçen yıl ağustos ayında yüzde 9,2 olan işsizlik oranı mart ayında yüzde 8,2'ye indi.

Bej Kitap yılda sekiz kez yayımlanıyor.

Fed, 24-25 Nisan'da yapacağı toplantıda Bej Kitap'taki verileri göz önünde bulunduracak.

KAYNAK: AA