Umut Türk işçilerin ekmeği

Türk işçileri, yaşanan iç karışıklığın ardından yeniden toparlanmaya başlayan Libya'da, piyasaların canlanmasını bekliyor

GİRİŞ 13.03.2012 08:06 GÜNCELLEME 13.03.2012 08:06

Ferhat Demircan'ın haber

Türk işçiler, yaşanan iç karışıklığın ardından yeniden toparlanmaya başlayan Libya'da, piyasaların canlanmasını bekliyor.

Libya'da geçen yıl işlerini bırakarak Türkiye'ye dönmek zorunda kalan Türk işçiler, olayların durulmasının ardından yeniden Libya'ya gelmeye başladı. Ancak piyasalardaki durgunluk nedeniyle gurbetçi işçilerin, umutlu bekleyişleri sürdürüyor.

Libya'daki Türk işçilerden Ahmet Köseoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olaylar öncesinde Libya'da yaklaşık 35 bin Türk işçisinin çalıştığını, yeni dönemde bu işçilerden henüz çok azının geri döndüğünü belirtti.

Libya'da faaliyet gösteren büyük ölçekli Türk şirketlerin yeniden faaliyete geçmesiyle birlikte işlerin açılacağını ifade eden Köseoğlu, gelecekten umutlu olduğunu söyledi. 

Köseoğlu, Türk işçilerin bir kısmının güvenlik gerekçesiyle Libya'ya gelmeye çekindiğini, ancak kaygı duymayı gerektirecek bir güvenlik sorununun olmadığını vurguladı.

Köseoğlu, ''İnsanlar korkmasın kendine güvenip çalışan herkese burada iş var'' dedi.

-''Libya iyiye doğru gidiyor''-

Yaşamını 31 yıldır Libya'da sürdüren Necati Artan da Libya'nın her geçen gün iyiye doğru gittiğini ifade etti.

Artan, şunları söyledi: ''Burada hayat normale döndü. İşler de yavaş yavaş açılıyor. Şirketler de gelmeye başlayınca biz de işimize bakacağız. Türkiye'de her alanda iş yapmak isteyen herkese burası bakir bir alan. Libyalılar Türkleri seviyor. Bizlere hiçbir zaman Libyalılardan zarar gelmemiş, gelmeyecektir.''

Mustafa Seçen, iş sıkıntısının giderek ortadan kalktığını, oto tamirci atölyesi için eleman sıkıntısı çektiğini dile getirdi.

Türkiye'den çalışmak için her meslek grubundan insanın Libya'da çalışma imkanı bulabileceğini bildiren Seçen, Libya'da sadece iş gücüne değil, her türlü mal ve hizmete büyük ölçüde ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.

(aa)

Umut Türk işçilerin ekmeği
GALERİYE GİT