Türkiye 80'i aşkın ülkede tanıtım yapacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2012 reklam kampanyasını 80'i aşkın ülkede rezervasyonların gerçekleştiği ocak-mayıs döneminde yoğun olarak yürütecek.

Türkiye 80'i aşkın ülkede tanıtım yapacak
Türkiye 80'i aşkın ülkede tanıtım yapacak
GİRİŞ 21.01.2012 15:03 GÜNCELLEME 21.01.2012 15:03

AATürkiye 2012'de yürüteceği reklam faaliyetlerinde, farklılıklarını, görece üstünlüklerini, fiyat-kalite avantajını ön plana çıkararak hedef pazarlardaki mevcut payını korumayı ve artırmayı hedefliyor.

Destinasyon odaklı pazarlama ve tanıtım yapacak olan Türkiye; kış, sağlık, kongre, kültür, yat, golf, gençlik ve şehir turizmi gibi ürünlerinin çeşitliliğini de vurgulayacak. İstanbul, Antalya, Muğla, İzmir, Kapadokya ve Nemrut gibi destinasyonlar, kısa tatiller (short break, paskalya, noel, yılbaşı, okul tatilleri) için alternatif olarak konumlandırılacak.

Türkiye, geniş kitlelere hızlı ve kolay ulaşımı sağlayan televizyon reklamları, gazete ve dergilerde tanıtıma bu yıl da devam edecek. Televizyon reklamları, hedef pazarlarda en çok izlenen programların arasında yayımlanacak. Sektörle işbirliği içerisinde pazar ülkelerin en çok okunan dergi ve gazeteleriyle birlikte tanıtıma yönelik kapsamlı Türkiye ekleri yayımlanacak. Aynı şekilde hedef pazarlarda en çok okunan gazete ve dergilere reklam verilecek.

Özellikle sektör dergilerinde kapsamlı reklam kampanyası yürütülecek ve reklamlar dergi kapaklarında yer alacak. Öte yandan açık hava reklamları bu yıl da kullanılacak.

Taksi, otobüs giydirme, metro ve havaalanı reklamlarının yanı sıra büyük kentlerin en önemli meydanlarında ve caddelerinde en büyük alışveriş merkezlerinde açık hava reklamları yapılacak. Hedef pazarların ulusal havayolu şirketlerini uçak içi dergi ve televizyonlarında da Türkiye reklamları yer alacak.

Yeni fotoğraf çekimleri yapıldı

Turizmde büyüyen ülkeler arasında yer alan, hedeflerini her yıl daha da artıran Türkiye, 2012'de reklam faaliyetlerini de buna göre yürütecek. Farklı kültürlerden ülkemize gelecek konukların Türkiye'nin turizm potansiyelini görmelerini sağlamak için yeni tanıtım filmleri ve fotoğraf çekimleri de yapıldı.

Dijital tanıtıma yönelik kapsamlı bir kampanya da yapacak olan Türkiye, hedef pazarlarında halkla ilişkiler faaliyetlerini profesyonel PR ajansları aracılığıyla gerçekleştirecek.

2012'de hedef pazarlarda kanaat önderi konumundaki seyahat yazarları, medya mensupları ve seyahat acentesi temsilcileri Türkiye'de ağırlanarak, ülkemizi tanımaları sağlanacak. Bu bağlamda hedef kitleye en hızlı ve etkili biçimde ulaşmayı sağlaması nedeniyle Türkiye'nin tanıtımına yönelik dünya çapında en çok seyredilen televizyon programlarının çekim ekiplerine bu yıl ağırlama faaliyetlerinde ağırlık verilecek.

Özel sektörle işbirliğini de ihmal etmeyen bakanlık, reklam, ağırlama, work shop gibi faaliyetler gerçekleştirecek. Hedef pazarlarda profesyonel araştırma şirketleri aracılığıyla imaj araştırmaları yapılacak. Ülkemizin tüm değerleri (müzik, sanat eserleri, gastronomi, geleneksel el sanatları, tarihi ve kültürel ürünler) farklı etkinliklerle tanıtılacak.

Alışveriş turizmini canlandırmak amacıyla düzenlenen ''İstanbul Shopping Fest 2012'' haziran ayında gerçekleştirilecek. Organizasyona yönelik tanıtım faaliyetleri yürütülecek.

İzmir'in EXPO 2020 adaylığına yönelik olarak İzmir destinasyon tanıtımı çalışmaları ile eşgüdümlü olacak şekilde yurt dışında ilgili kurum ve kuruluşlar ile uluslararası nitelikteki etkinliklerde özel tanıtım çalışmaları gerçekleştirilecek.

Öte yandan, Alanya, Bodrum, Kapadokya ve İzmir'de gerçekleştirilen destinasyon çalışmalarına 2012'de yeni turizm destinasyonları dahil edilecek.

KAYNAK: AA