'Umre fiyatlarını döviz etkileyecek'

İkbal Turizm Genel Müdürü Kadir Ümit Bulut, 2011 yılı içinde dövizde yaşanan dengesizliğin, tüm sektörleri etkilediği gibi umre sektörüne de olumsuz yansıdığını söyledi.

'Umre fiyatlarını döviz etkileyecek'
'Umre fiyatlarını döviz etkileyecek'
GİRİŞ 23.12.2011 10:08 GÜNCELLEME 23.12.2011 10:08

Nedim Odabaş'ın haberi

Kurulduğu günden bu yana Rüya Gibi Umreler sloganıyla hareket eden ve misafirlerini en güzel, en kaliteli, en güvenli şekilde ağırlamayı şiar edinen İkbal Turizm, önümüzdeki süreçte başlayacak umre sezonunda açıkladığı kampanyalarıyla sınırları zorlayarak rekabette bir adım öne geçti.

kullan

İkbal Turizm Genel Müdürü Kadir Ümit Bulut, 2011 döneminde yaşanan TL-Euro dengesizliğinin ve dövizdeki dalgalanmaların umre sezonunda fiyatlara olumsuz yansıyacağını tahmin ettiklerini belirterek, “Bizler bu olumsuz şartlara rağmen, İkbal Turizm ayrıcalığını yaşamak isteyen misafirlerimize, çok uygun fiyatlarla umre ibadeti kolaylığı sunmaya gayret edeceğiz. Şu anda yaptığımız çok özel hesaplamalarla 21 günlük umre fiyatımızı taban olarak 1075 eurodan açıklayarak, bu konuda fiyatlarını bu rakamın çok üzerinde açıklayanların bir adım önünde yürümek istiyoruz” dedi.

kullan

İkbal Turizm’in kalitesiyle ve müşteri memnuniyetiyle farkını ve markasını ortaya koyduğunu, bu çerçevede şimdiye kadar Umre ibadeti gerçekleştirdikleri misafirlerinden tam puan aldığını hatırlatan Bulut, “Biz yurt dışı seyahati yapıyoruz. Bu seyahatte misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak, çevreyi ve bölgeyi tanıtmak, detaylı şekilde bilgilendirmek, umre ibadetinin hazzını yaşatacak tüm detayları ortaya koymak bizim öncelikli görevimizdir. Belki de ömrü boyunca bir daha böylesi bir imkanı yakalayamayacak misafirlerimize umre ibadetinin manevi atmosferini yaşatmak için en iyi şekilde ağırlamayı boyun borcumuz biliyoruz. Sadece bir umre değil, ayrıca Hudeybiye Umresi’ni de yaptırarak ibadetin güzelliğini yaşatmak, Harem’de tesbih namazına kadar farklı aktivasyonlarla misafirlerimizin mukaddes topraklarda en iyi şekilde ağırlanmasını sağlamayı ilke edinmiş durumdayız. Umre ibadetini yapan ve bu manevi atmosfere giren misafirler, Allah’ın misafirleridir. Allah’ın misafirlerini mukaddes topraklarda attıkları her adımdan sorumlu olarak ibadetlerinin hazzını yaşatmak bizim sorumluluk misyonumuzdur” diye konuştu.

Gerek çevre gezileriyle, Resulullah (sav) Efendimizin ve ashabının ayak bastığı topraklardaki her ayrıntıyı misafirlerine tanıtmak, bilgilendirmek ve enforme etmek için çabaladıklarını, bu manevi atmosferin her zerresini onlara yaşattıklarını kaydeden Kadir Ümit Bulut, “Bunun yanında misafirlerimizin ağırlanması noktasında da hiçbir teknik ayrıntıyı atlamıyoruz. Misafir olduğumuz otellerde Türk mutfağının en seçkin örneklerini umreci kardeşlerimize sunuyoruz. Zira, kültürel farklar dolayısıyla mutfak kültürünün de çok ayrı bir şekilde yaşandığı bu topraklarda, misafirlerimizin kendi damak tadını yaşayabilmeleri, sağlık ve sıhhatleri açısından çok önemli. Bizler Umre ibadetini turistik bir geziden ziyade bir ibadet turu olacak şekilde planlıyoruz ve umreci misafirlerimizin bu topraklardaki her karış noktadan bilgilenmesini sağlamaya çalışıyoruz. Hem Mekke hem Medine programlarımızda Umre ibadetini manevi bir hazza dönüştürecek her şeyi gerçekleştiriyoruz. Mescid-i Haram’ın kudsiyetini, Sevr’in sırrını, Hira’nın manevi gizemini, Arafat’ın önemini, Hudeybiye’nin maneviyatını, Hendek’i, Uhud’u, Mescid-i Kıbleteyn’i ve muazzez dinimizin safha safha, nokta nokta oluşup bize ulaşmasını sağlayan tüm detayları Umreci kardeşlerimizin layıkıyla yaşamasını sağlayacak bir projeksiyonu çiziyoruz” açıklanmasını yaptı.

kullan

Ortadoğu coğrafyasında İslam ülkelerinde yaşanan karışıklıkların bir an önce son bulmasını da arzuladıklarını belirten Bulut, “Bu kaos ortamı İslam ülkelerine yakışmıyor. Eğer Yeni bir dünya idealiyle hareket edebilseydik ve Adil Düzen kavramını tüm İslam ülkelerine teşmil edebilseydik, bu karışıklıkların hiç birisi gerçekleşmezdi. D-8 idealini tüm unsurlarıyla ortaya koysaydık, İslam coğrafyasında tüm dünyaya adalet getiren bir nizamı ve ufku sağlardık” değerlendirmesini yaptı.