Türkiye Henkel için kilit pazar oldu

Henkel Üst Yöneticisi (CEO) Kasper Rorsted, Türkiye'nin Henkel için gelişmekte olan, kilit pazarlardan biri haline geldiğini ifade etti.

Türkiye Henkel için kilit pazar oldu
Türkiye Henkel için kilit pazar oldu
GİRİŞ 12.12.2011 15:05 GÜNCELLEME 12.12.2011 15:05

Türk Henkel'in İstanbul'daki genel merkezinde üst düzey yöneticiler ve çalışanlarla bir araya gelen Kasper Rorsted, Türkiye pazarı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin, Henkel'in büyüme motorlarından biri olduğunu ifade eden Rorsted, şunları kaydetti:

''Giderek zenginleşen ve harcama miktarlarının arttığı Türkiye, Henkel için gelişmekte olan, kilit pazarlardan biri haline geldi. 2010 yılında Türkiye, 332 milyon avroluk satışı ile organik satışımızdaki büyümeye önemli bir katkı sundu.

2011 yılında da Türkiye, çamaşır ve ev bakımı, kozmetik ve kişisel bakım ve yapıştırıcı teknolojileri olmak üzere üç iş kolunda şimdiye kadar organik satışlarda elde ettiği çift haneli büyümelerle güçlü bir performans sergiliyor.

Yenilikçi ürünlerimiz, yapıştırıcı teknolojileri alanında nano-teknoloji üretimine başlamamız, Türkiye'deki başarımızın temelindeki en önemli faktörleri oluşturuyor.''

Global ve yerel pazarlarda Henkel'in önümüzdeki  dönem stratejilerini de paylaşan Rorsted, gelişmekte olan pazarlarda sahip oldukları güçlü varlıkla, uluslararası yönetime sahip, küresel şirket olmaya devam edeceklerini bildirdi.

Gelişmekte olan pazarlarda değişken pazar koşullarına uyum gösterebilen ve bu doğrultuda hızlı karar alabilen, daha yalın ve esnek yapılar kuracaklarını belirten Rorsted, ''Satışlarımızı, yenilikçi anlayışımızla artıracağız.

Az tüketim ile çok kazanım anlayışı ile sürdürülebilirlik alanında liderliğe bağlılığımız da uzun ve kısa vadede sürecek'' değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA