Afyonkarahisar'a 6 yeni proje müjdesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da iki yıl içerisinde 6 yeni projenin hayata geçirileceğini müjdeledi.

Afyonkarahisar'a 6 yeni proje müjdesi
Afyonkarahisar'a 6 yeni proje müjdesi
GİRİŞ 07.11.2011 16:54 GÜNCELLEME 07.11.2011 16:54

Eroğlu, dini ve milli bayramlarda Afyonkarahisar’a yönelik verdiği müjde geleneğini devam ettirdi. Eroğlu, 2007 yılından bu tarafa verdiği 70 projeden sonra açıkladığı 6 proje ile müjde verdiği proje sayısını 76'ya yükseltmiş oldu. Şimdiye kadar açıklanan 70 projenin yüzde 95’i gerçekleştirirken, bu projelere 393 milyon lira harcandı.

AK Parti İl Başkanlığı’nda beraberinde AK Parti Milletvekili Sait Açba ve Halil Ürün ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Bakan Eroğlu, Sinanpaşa, Çay, Şuhut ve Emirdağ, Dazkırı, Hocalar, Evciler, Bayat, Sandıklı, ilçelerinde hayata geçirilecek olan gölet, hastane ve atık su arıtma tesislerini açıkladı. Eroğlu, yatırım tutarının 25 milyon bulduğunu belirtti.

Dazkırı Evciler ve Hocalar ilçesinde mevcut hastanelere ilave tesis yapılacağını belirten Eroğlu, “2’şer kat olarak inşa edilecek binaların etüt çalışmaları yapılmıştır. Projenin tamamlanması ile bölge halkına modern binalarda ve daha iyi şatlarda sağlık hizmeti verilecektir. Bayat’ta, Derbent göleti ve sulaması projesi hayata geçirilecektir. İhalesi çalışmalara başlanılan ve 6 milyon liraya mal olacak projenin tamamlanması ile 2 bin 290 dekar tarım arazi suya kavuşacaktır. Sandıklı’da ise Dutağaç köyünde inşa edilecek projenin ihalesi geçtiğimiz haziran ayında yapılarak planlanmıştır. Tesis 6 milyon 300 bin liraya mal olacak. Tesisin tamamlanarak hizmete alınması ile bölgede çiftçilerimize yıllık 3 milyon liralık gelir artışı sağlanacaktır.” dedi.

Sinanpaşa ilçesinde hayata geçirilecek olan bu projede Gezler köyünde bin 820 dekar tarım arazisinin suya kavuşacağını ifade eden Eroğlu, 10 Mayıs 2011 tarihinde ihalesi yapılan ve ağustos ayında çalışmalarına başlanan projenin 3 milyon liraya mal olacağını, Temmuz 2013’de bitirilmesinin planlandığını belirtti.

Veysel Eroğlu, diğer ilçelere yapılacak projelerle ilgili olarak da şunları söyledi: “Şuhut’ta TOKİ tarafından Altıgöz Mahallesi’ndeki inşa edilecek olan 112 konutluk projenin ihalesi yapılmış olup, çalışmalara başlanmıştır. Bu sayede Şuhutlular modern konutlarda barınma imkânına kavuşacaktır. Çay ve Emirdağ ilçelerinde 18 ayrı noktadan akan kanalizasyon suyunun tek bir noktada toplanması gayesiyle uygulanan projenin ihalesi yapılarak çalışmalara başlanmıştır. Karacalı Mevkii’nde inşaatı devam eden tesis yaklaşık 4 milyon liraya mal olacaktır. Emirdağ ilçesindeki kanalizasyon hatlarının bir noktada toplanacağın tesisin sözleşmesi imzalanarak çalışmalara başlanmıştır. Yaklaşık 5 milyon liraya mal edilecek tesisin Temmuz 2012’de bitirilmesi planlanmaktadır.”

Bakan Eroğlu ve milletvekilleri toplantı sonrasında salonda bulunan partililerle bayramlaştı.

KAYNAK: CİHAN