Türkiye'deki CEO'lar kitap okumuyor!

İnsan kaynakları sektörün önemli şirketlerinden Hugent, Türkiye’deki üst yöneticilerin (CEO) hobilerini araştırdı. Türkiye'deki CEO'lar kitap okumuyor.

Türkiye'deki CEO'lar kitap okumuyor!
Türkiye'deki CEO'lar kitap okumuyor!
GİRİŞ 23.09.2011 09:33 GÜNCELLEME 23.09.2011 09:33

Türkiye’deki CEO’ların hobilerinin ilk sırasında yüzde 65 ile spor yapmak var. Kitap okuyanların oranı ise yüzde 14’te kalıyor.

Türkiye'de faaliyet gösteren ve 100 ünlü markanın üst yöneticileri ile yapılan araştırmada hobiler açısından yüzde 65 ile "spor yapmak" birinci, yüzde 56 ile "seyahat etmek" ikinci, yüzde 23 ile "gezmek" üçüncü sırada çıktı.

Buna karşın "kitap okumak" yüzde 14 ile ancak beşinci sırada yer alıyor. Üst yöneticilerin yüzde 86'sının hobileri arasında kitap okumak yok...

Aileye zaman yok

En az tercih edilen hobiler arasında ise yüzde 1'lik oranla "internet araştırmaları", "araba yarışları izlemek", basketbol oynamak", aile ile zaman geçirmek", "balık tutmak", "dergi ve gazete okumak" gibi etkinlikler var.

Sonuçları değerlendiren Hugent Üst Yöneticisi Barış Özistek, araştırmanın sonucunun şaşırtıcı olabileceğini ancak beklenenden çok da farklı olmadığını söyledi. Özistek, "Sanırım iş dışında başka bir şey düşünmüyor algısı yayıyoruz çevremize. Halbuki bulduğumuz en küçük zamanı fırsata çevirmeye o kadar yatkınız ki..."

KAYNAK: BUGÜN