3,5 liraya kredi kartına 3 taksit!

Yeni sezon ürünlerinin vitrinleri süslediği bugünlerde yazlık giysilerde ''son fiyat''lar, tüketicinin dikkatini çekiyor.

3,5 liraya kredi kartına 3 taksit!
3,5 liraya kredi kartına 3 taksit!
GİRİŞ 18.09.2011 12:07 GÜNCELLEME 18.09.2011 12:07

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bursa'da ''7'den 70'e Herkes İçin Alışveriş'' sloganıyla 22 Ağustosta başlayan Alışveriş Şenliği'nin etkisi ve yeni sezonun açılmasıyla firmalar, indirimde sınır tanımıyor.

Yaklaşık 6 bin iş yerinin yüzde 50'ye varan indirimler sunduğu şenliğin yaz sezonunun sonuna denk gelmesi, alışverişte önemli bir canlılık yarattı.

Sonbahar ve kışlık giysiler, kampanyalı fiyatlarıyla vitrinleri süslese de yazlık ürünlerde yapılan indirimlerle ortaya çıkan ''son fiyat''lar, tüketicilerin dikkatini çekti.

Ünlü markaların yazlık ürünlerinde fiyatlar büyük oranlarda düşerken, kredi kartına 8 aya varan taksitler, satışları artırdı.

Alışveriş merkezlerinde mağazaları bulunan ünlü markalarda erkeklere yönelik tişörtler 3, gömlekler 9, pantolonlar 19, ayakkabılar 99, kadınlara yönelik tişörtler 4, ayakkabılar 29 liraya kadar düştü.

Bir firma, peşin 3 liraya sattığı tişörtleri taksitle 3,5 liraya veriyor. Bu kadar düşük fiyatına rağmen birçok tüketici tişörtü kredi kartına 3 ay taksitle 3,5 liraya alıyor. Yani 3 liralık tişörte, ayda 1,16 lira ödeyerek 3 ayda sahip olunabiliyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) yetkilileri, Bursa için ortak fayda sağlaması hedeflenen şenlikle tüketicilere indirimli alışveriş imkanı sunulduğunu belirterek, 22 Ağustostan bu yana piyasada bir canlılık oluştuğunu, şenliğin amacına ulaştığını söylediler.

KAYNAK: AA