Almanya vergi indirimini ve bütçeyi kabul etti

Almanya'da hükümet, vergilerin indirilerek dar gelirli vatandaşların biraz rahatlatılması amacıyla vergilerin indirilmesi konusunda hazırlanan bir karar tasarısını ve bütçeyi kabul etti.

Almanya vergi indirimini ve bütçeyi kabul etti
Almanya vergi indirimini ve bütçeyi kabul etti
GİRİŞ 06.07.2011 16:41 GÜNCELLEME 06.07.2011 16:41

Almanya'da hükümet, vergilerin indirilerek dar gelirli vatandaşların biraz rahatlatılması amacıyla vergilerin indirilmesi konusunda hazırlanan bir karar tasarısını ve 2012 yılı bütçe tasarısını kabul etti.

Alman kabinesi bugün yaptığı toplantıda, vergilerin indirilmesini ve 2012 yılı bütçe tasarısını, ayrıca 2015 yılına kadar hazırlanan finans planlamasının taslağını kabul etti.

Söz konusu taslağa göre Almanya, bu yıl ve gelecek yıl fazla borçlanmayacak, ancak 2013 yılından itibaren, daha önce öngörülenden daha fazla borçlanacak.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı ve Başbakan Angela Merkel, Hür Demokratik Parti (FDP) Genel Başkanı Philip Rösler ve Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı Horst Seehofer, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren, ağırlıklı olarak dar ve orta gelirliler için vergi indirimi yapılmasını öngören karar tasarısı metni üzerinde daha önce anlaşmaya varmıştı.

Vergi indirimi miktarlarının sonbaharda belirleneceği ve karar tasarısının, Kasım ayı sonunda Federal Meclis'te oylanacağı bildirildi.

KAYNAK: AA