Hazır giyimin devleri fonların takibinde!

Türk ekonomisinin son yıllarda gösterdiği yüksek büyüme performansıyla birlikte kişi başına düşen gelirdeki artış, özel sermaye fonlarının radarını Türkiye'ye çevirdi.

Hazır giyimin devleri fonların takibinde!
Hazır giyimin devleri fonların takibinde!
GİRİŞ 28.06.2011 10:11 GÜNCELLEME 28.06.2011 10:11

Son dönemde yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda büyüme potansiyeli yüksek ve kaliteli üretim yapan Türk hazır giyim firmalarını yakın takibe alan fonlar aynı zamanda yaygın mağaza ağına sahip giyim perakendecilerini de izliyor.

Edinilen bilgiye göre çeşitli özel sermaye fonları ile görüşen hazır giyim firmaları arasında Kiğılı Giyim, Koton, Collezione, Roman, Herry Hazır Giyim ve Silk&Cashmere yer alıyor.

Giyim perakende sektöründe faaliyet gösteren YKM Mağazacılık da aralarında Actera, Carlyle Group, QInvest, Bridgepoint, Turkven, Esas Holding ve KKR'ın yer aldığı özel sermaye fonları ile stratejik oranda hissesinin satışı için görüşüyor.

Koton ise Bridgepoint, QInvest ve Blackstone ile görüşmeler yapıyor. Önceki dönemde hazır giyim sektöründeki yatırımların arasında Turkven'in hazır giyim perakende zinciri Mavi'den; Kuveyt merkezli Global Investment House'ın giyim ve aksesuar firması Yargıcı Konfeksiyon'dan ve Citigroup Venture Capital International'ın Beymen'den hisse alımları yer alıyor.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Cem Negrin, ilginin karşılıklı olduğunu düşündüğünü belirterek, "Özel sermaye fonları Türkiye'yi Avrupa'nın gelişen pazarı olarak görüyorlar. Onların pazar arayışı açısından Türkiye doğru karar.

Türk şirketleri de sermayelerini kuvvetlendirerek büyümek istiyor, bu da şirketleri hisselerinin bir kısmını fonlara satmaya yönlendiriyor." dedi.

Bir tekstil sektörü analisti, özel sermaye fonlarının Türkiye pazarında ve yurtdışında büyüme potansiyeli olan firmalara yöneldiğini, hazır giyimde özellikle bazı ürünlerde önemli ihracat artışı olduğunu belirterek, Türkiye'nin avantajlarını daha çok kullandığını söyledi.

KAYNAK: ZAMAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL