Show Tv ve Genel Elektrik ortak arıyor

Çukurova Grubu'nun, medya ve enerji alanındaki şirketleri Show TV ve Genel Enerji'nin azınlık hisselerinin satışı için yabancı yatırımcılarla stratejik ortaklık görüşmeleri sürdürdüğü belirtildi.

Show Tv ve Genel Elektrik ortak arıyor
Show Tv ve Genel Elektrik ortak arıyor
GİRİŞ 19.05.2011 09:33 GÜNCELLEME 19.05.2011 09:33

Reuters'a bilgi veren bir kaynak, medya ve enerji alanındaki mali stratejik ortak arayışının vergi borcu ve cezası ile ilişkilendirilmemesi gerektiğini belirterek, bu arayışların uzun zamandır devam ettiğini ve bu alanlardaki satışlardan gelecek kaynağın yine söz konusu şirketlerin büyümesi için kullanılmasının planlandığını söyledi.

Başka bir kaynak ise, Çukurova Grubu'nun, vergi dairelerine olan toplamda 1,7 milyar liralık vergi borcu ve cezasının torba kanundan faydalanarak yeniden yapılandırılması için ay sonuna kadar başvuracağını ve yapılandırma sonucunda, söz konusu tutarın yüzde 50 oranında azalabileceğini ifade etti.

Konuya yakın kaynakların Reuters'e yaptığı açıklamada, Çukurova Holding'in, Show TV'nin yüzde 49'a kadar hissesinin satışı için özel sermaye şirketleri KKR&Co ve TPG Capital ile görüştüğü belirtilerek, "Çukurova Grubu, KKR ve TPG ile görüşüyor.

 Ancak Çukurova, Show TV'nin yüzde 51 hissesinin mutlaka kendilerinde kalmasını istiyor." denildi. Aynı kaynak, Show TV'nin değerinin en az 800 milyon dolar olacağını belirterek, "Bu değer 1 milyar doların üzerine de rahatlıkla çıkabilir." dedi.

Ancak görüşmelerin ne zaman sonuçlanacağına dair bir zaman vermenin mümkün olmadığını belirtti. Çukurova Grubu'nun medya alanındaki diğer bir iştiraki olan Digiturk'te yüzde 47 hisseye sahip olan özel sermaye şirketi Providence Equity Partners'ın şirketteki payını satmayı planladığını kaydeden kaynaklar, Çukurova Grubu'nun bu payı alarak, kendisinin yeni bir mali stratejik ortak arayışına girebileceğini belirtiyorlar.

Öte yandan, Çukurova Grubu şirketlerinden ve özellikle Kuzey Irak'ta faaliyet gösteren Genel Enerji'nin CEO'su Mehmet Sepil de Reuters'a yaptığı açıklamada, ortaklık için üç büyük yabancı petrol şirketi ile görüştüklerini belirterek, bir şirket ile görüşmelerin 'ileri aşamaya' geldiğini söyledi. Sepil, ortaklık görüşmelerinin uzun zamandır sürdüğünü belirtti.

KAYNAK: ZAMAN