Gedikli: CHP ülkeyi Yunanistan'a çevirir

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli CHP'nin Yunanistan'a özendiğini ve CHP'nin ekonomi politikalarının Türkiye'yi Yunanistan'a çevireceğini iddia etti.

Gedikli: CHP ülkeyi Yunanistan'a çevirir
Gedikli: CHP ülkeyi Yunanistan'a çevirir
GİRİŞ 13.05.2011 18:18 GÜNCELLEME 13.05.2011 18:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli CHP'nin Yunanistan'a özendiğini ve CHP'nin ekonomi politikalarının Türkiye'yi Yunanistan'a çevireceğini iddia etti.

24 TV'de; Ekonomi Müdürü Selçuk Geçer'in konuğu olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, anamuhalefet partilerinin Genel Seçim öncesinde verdikleri vaatlerin, kaynağını ortaya koyamadığını söyledi.

Gedikli ' Muhalefet bir takım vaatlerde bulunuyor ama bunun kaynağını ortaya koyamıyor. Askerlik süresini kısaltarak bu kaynağı elde edeceklermiş... Şu garabete bak. Nasrettin Hoca fıkraları gibi bir şey... Bir de bunun şu boyutunu düşündüm… CHP’nin Yunanistan’a özendiğini düşünüyorum… 

VİDEO 1

‘Türkiye’yi nasıl Yunanistan yaparız?’ diye oturup düşünseniz CHP’nin ekonomik programı tam da böyle bir ekonomik program… Türkiye bu politikaları uygularsa batar iflas eder. Türkiye’nin ekonomisi uçuruma gider… CHP’nin programı Türkiye’yi uçuruma götürür bunu açık ve net söylüyorum.

Neden? Bunu rakamlarla ortaya koyalım… Kongrede söylediği 41 sözü var bunlardan aile sigortası var, ucuz mazot sözü var, işsizlere iş vaadi var bunun gibi bir sürü kalem… Bunları alt alta yazdığınız zaman toplam mebla 100 milyar dolar…

 VİDEO 2

Tarımdaki vaadiyle birlikte buna 30 milyar dolar ek geliyor. Bu da 200 milyar liraya karşılık geliyor. Peki bu kaynaklar nerden temin edilecek? Bunların hiçbirisi ortada yok. Bahsi de yok…

Bunları yaptığınızı sayın ki bu cıvık bir popülizmdir. Sonucu bellidir; enlflasyon faiz bütçe açıkları, 70’lerin Türkiye’sine dönmektir. Başka anlamı yok bunun” dedi…

DEMİREL POPÜLİZMİ

CHP’nin şu anda yaptıklarının ‘Demirel popülizmi’ olduğunu söyleyen Gedikli, ‘Politikaları çok da benziyor aslında söylem olarak da benziyor. Ortaya konan yaklaşımlar olarak da benziyor, vaatler de benziyor. Onlara ben proje demek de istemiyorum.

Ortada bir proje yok vaat var yani olmayacak şeyler var. Bir akıl verme durumu olabilir çünkü o işleri iyi bilir Sayın Demirel. Muhtemelen de öyle bir şey var tabii bunu bizim doğrudan bilmemiz mümkün değil ancak kendileri açıklarsa bilebiliriz.” 

VİDEO 3

Söz konusu vaatlerinin faturası konusunda da bilgi veren Gedikli vaatler gerçekleşse bile ekonominin rayından çıkacağının altını çizdi ve “Zaten o dönemlere baktığınızda da bunu her zaman rahatlıkla görebilirsiniz. Önce bütçe açığı patlar.

Bütçeyi artık kontrol edemez hale gelirsiniz. Bütçe açığının sonucu aşırı borçlanmadır, borçlanmaya gittiğiniz zaman size artık çok daha yüksek faizlerle borç vermeye başlarlar, risk priminiz artmıştır, kredi notunuz düşer.

Arkasından yavaş yavaş enflasyonun yükseldiği bir süreç başlar, faizlerin füze gibi yükseldiği bir süreç başlar, artık faizler aya mı gider marsa mı gider onu bilmem. Bu bize 70’li 90’lı yılların Türkiye’sini çağrıştırıyor.

 VİDEO 4

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • FORZA251905 12 yıl önce Şikayet Et
    KIÇITAROĞLU DENINCE GEÇMİŞİNİ ARAŞTIIN SSK GELAN ESKİ SOYADI KARA BULUT. arkadaşlar gerçekten bişey diecem bunu tüm samimiyetimle söyluyorum gerçekten bay kemale ınanan sazanalr varmı acaba çok merak ediyorum adamın amacı başa gelip devlet yönetmek değilki bugün 10 yaşındaki bır çocuk bile bay kemalin kukla olduğunu biliyor bu aşikardır amaçları ergenokon sanıklarını çıkarmak bu gün gibi ortadayken daha neyin davası yapılıyor acaba çok mera ediyorum arkadaşlar size bir soru şirket yönetemiyen bir insan holding yönetebilirmi bence yönetemez ssk kayı yöneten eski adı ile kemal karabulut şimdiki adı ile kemal kılıçtaroğlu ssk yı bıle yönetemezken bay kemaldan nasıl DEVLET yönetmesini beklersınız devlet yönetmek salamakla olmaz kasaları boşaltmakla olmaz neyse fazla bişey demim ecevitin bile vekil aday yapmadığı sen daha ssk yönetemedın dediği adam bugün devlet yöneteceğini söyluyo
    Cevapla
  • ugras 12 yıl önce Şikayet Et
    abdullah 22 kardeşime. kardeşim lafı tam gedigine koymussun.akp 50 milyar doların uzerındeki maliyetli hicbir getirisi olmayan sacma sapan proje yaparken sesiniz cıkmıyo,neymis efendim aile sigortası sacmaymıs.adam kaynagı gosterıyo sızın komur,beyaz esya gibi sadaka dagıtır gibi dagıttıgınız yardımları kesip yerine aile sigortasını getircem diyo.bunun neresi mantıksz?
    Cevapla
  • Remzi KAPLAN 12 yıl önce Şikayet Et
    Farklar. AKP icraatları ile neler yapabileceğini gösterdi. ÜCretsiz ders kitaplarından tutun, dünyanın verdiği rakamlar ile dünya liginde oynayan bir ülke. CHP ise 90 larda bizi batıran zihniyet ile aynı. Verir ama benim gibi vergisini düzenli ödeyenin parası ile çalışmayana maaş verir. Oysa AKP işi olmayana danışman tutuyor. İkisininde vaatlerini okuyunca fark çok açık arkadaşlar. Süper değil ama maalesef eldeki en iyi parti AK Parti gibi duruyor. saygılar, iyi akşamlar.
    Cevapla
  • Fatih Akçiçek 12 yıl önce Şikayet Et
    Bosverin bu laflari hepsi palavra!. Iciniz kayniyor, icinizi yiyiyorsunuz. Neden mi? CHP'nin yükselisi sizi çok korkutmus. Isiniz gücünüz CHP. Yat kalk CHP. Bence rüyanizda bile CHP'yi görüyorsunuz. Sayin Kilicdaroglunun projeleri halki yoksul birakmak degil yoksullugu ortadan kaldirmak. Sizlere ve kendi yandaslariniza dagitilan paralarin hortumunu kesecek sayin Kilicdaroglu. Sadece halk bundan yararlanacak ama sizin akliniz buna yetmez hepinize kök söktürür sayin Kilicdaroglu kök. Isterseniz bütün vekillerinizi, genel baskan yardimcilarinizi ve bakanlarinizi bir araya toplayin cikin sayin Kilicdaroglunun karsisina eger sizde mangal gibi yürek varsa. Ama cikamazsiniz korkuyorsunuz siz kim Kemal kim. Bunlara inat her zaman CHP.
    Cevapla