TOKİ konutları için 3 günlük sıra!

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde bulunan TOKİ’ye ait 25 daireden birine sahip olmak isteyen vatandaşlar satışın yapılacağı Halk Bankası Şubesi önünde 3 gün önceden sıra nöbeti tutmaya başladı.

TOKİ konutları için 3 günlük sıra!
TOKİ konutları için 3 günlük sıra!
GİRİŞ 30.04.2011 15:02 GÜNCELLEME 30.04.2011 15:02

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yapımı tamamlanan ve stokta bulunan 2 oda, 1 salon tipindeki 25 daireyi hemen teslim edilmek şartıyla çekilişsiz, başvuru önceliğine göre konut seçme hakkıyla geçtiğimiz günlerde açık satışa çıkarmıştı..

En yüksek daire fiyatı 63 bin 67 lira, en ucuzu 47 bin 436 lira olarak belirlenen 84,5 metrekare büyüklüğündeki 25 daire, kura yerine başvuru önceliğine göre 2 Mayıs 2011 Pazartesi gününden itibaren satılmaya başlanacak.

Dairelerden alabilmek için Tavşanlı Halk Bankası önüne nöbet tutan vatandaşlardan İlker Yavuz, 25 kişinin daire sahibi olacağı ve Cuma günü sabahtan itibaren nöbet tutmaya başladığını, kendisinin 3. sırada olduğunu söyledi. Pazartesi mesainin başlamasıyla evi alacağını düşündüğünü kaydeden Yavuz, üç gün boyunca nöbetleşe sırada bulunacaklarını ve ev sahibi olabilmek için bu sıkıntıya katlanacaklarını bildirdi.

Banka önünde nöbet tutan vatandaşlardan Ayhan Gürel, satışla ilgili haberi duyunca belgelerini hazırlayıp ev sahibi olma hayaliyle bankaya koştuğunu söyledi. Asgari ücretle çalıştığını dile getiren Gürel, "Ancak bu şartlarda bir ev sahibi olabiliriz. Bunun için banka şubesine gittiğimde benden önce gelenleri gördüm. İlk 25 kişilik sırada yokum. Pazar günü saat12.00’de gelmeyi düşünüyordum. Ancak Cuma günü saat 16.00’da gelmeme rağmen ancak 30. sıraya girebildim. Yine de öndekilerden ayrılan olabileceği umuduyla bekliyorum. Evimden battaniye getirdim. Geceyi burada geçireceğim." dedi.

Emekli Mehmet Gül ve Mehmet Ali Karaca konutların satış şartlarının da uygun olduğunu ifade ederek, çocuklarını ev sahibi yapabilmek için nöbet tuttuklarını anlattı.

Köprücek Köyü’nden Mehmet Yavuz ise bankada satış işlemini yaptıracak ilk 25 kişi arasına girmek için beklemelerinin kendilerini zorlamadığını, ev sahibi olma hayallerinin kendilerine güçlüklere sabretme imkanı verdiğini bildirdi. Çobanköy’den Yaşar Uzuner de oğlu için cuma sabahından itibaren beklemeye başladığını belirtti.

KAYNAK: CİHAN