Emekli maaşı için imza kampanyası

DİSK'e bağlı Tüm Emekliler Sendikası Emekli-Sen 2002 ve 2006 yıllarında emeklilere yapılan eksik ödemelerin mahkemelere gerek kalmadan yapılması için imza kampanyası başlattı.

Emekli maaşı için imza kampanyası
Emekli maaşı için imza kampanyası
GİRİŞ 02.04.2011 15:14 GÜNCELLEME 02.04.2011 15:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Emekli Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, Kızılay'da yaptığı basın açıklamasında, AK Parti uygulamalarının milyonlarca emekliyi mağdur ettiğini öne sürerek, kazanılan mahkeme kararlarına rağmen SSK ve Bağkur emeklilerine TÜFE alacaklarının ödenmediğini, kamu çalışanlarına verilen ek ödemelerin Emekli Sandığı emeklilerine verilmediğini söyledi.

4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 890 lira olduğuna dikkati çeken Beysülen, emeklilerin yüzde 80'inin açlık sınırının altında yaşadığını ifade etti. Beysülen, 2002 ve 2006 yıllarında SSK ve Bağkur emeklilerine eksik ödeme yapıldığını belirterek, her emeklinin bu eksik ödeme nedeniyle SGK'dan 2 bin lira alacaklı olduğu yönünde bilgi bulunduğunu dile getirdi.

Konuya ilişkin açılan bir davanın Yargıtay'da beklediğine ve dolayısıyla kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmadığına işaret eden Beysülen, emeklilerin ayrı ayrı açacağı davaların değişik kararlar çıkmasına neden olabileceğine dikkati çekti. Ayrıca bu davaların emeklilere mali yük getireceğini anlatan Beysülen, şunları kaydetti:

''Emeklilerin hakkı olan bu ödemelerin mahkemeleri taşınmasına gerek kalmadan ödenmesini talep ediyoruz. Bu talebimiz için bugün Türkiye çapında bir imza kampanyası başlatıyoruz.

15 gün sürecek kampanyamızda toplanacak imzaları bir eylemle başbakanlığa ileteceğiz. Ardından başka eylemlerde bu hakkın ödenmesi için mücadelemize devam edeceğiz.

Buradan hükümete bir kez daha sesleniyoruz; Uygulamalarınızla sebep olduğunuz mağduriyet için milyonlarca emekli ile hak sahibinin ayrı ayrı mahkemeye eksik ödemeyle mağdur ettiğiniz emeklileri, bir kez daha mağdur etmek anlamına gelir.

Yapmanız gereken en doğru şey, yıllarını bu ülkeye hizmet etmeye vermiş olan milyonlarca emekli ile hak sahibinin dava açmasına gerek bırakmadan emeklilerin bu hakkını bir an önce ödemektir.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • şükrü ğüvenç 12 yıl önce Şikayet Et
    bende emekliyim. evet devletimiz ne kadar verirse versin emekliler az der bunun manevi olarak bereketi olmadığından çünkü islama ğöre haramdır üslümanım diyende bereketini bulamaz haramın nerede binası olmuşki bizde olsun mecburen alıyoruz şükr edelim genede ama en büyük zenğinlik kanatkar olmaktan geçer
    Cevapla
  • hscimen 12 yıl önce Şikayet Et
    ne yapsan yaranaman. zaten memur işçi ve emekli milletine kuş ne yapsan yaranaman ne versen az derler daha isterler yanlış sosyal güvenlik politikalarıyla erkenden emekli yap sonra o yatsın sen ona bak
    Cevapla
  • hasangulten 12 yıl önce Şikayet Et
    emekli hakları. bir emekli olarak emeklileri gösterdikleri duyarlılıktan dolayı kutluyor. yarın birgün kendileride emekli olacak,belki kendileride aynı tr haksızlıklara uğrayacak tüm halkımızı destek vermeye davet ediyorum. susma sustukça bir gün sıra sana da gelebilir.
    Cevapla